Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Me**** Çe**** –

Merhabalar Aytun Hanım, Regl zamanım 29 temmuzda başlayarak 6 ağustosta sona erdi. Daha sonrasında eşimle ilişkiye girdik günde bir kere. Yalnız reglim bittikten 4 gün sonra pembemsi lekelenme başladı ve hala devam etmektedir. Dün herhangi bir problem vardır diye Kadın Doğum Doktoruna başvurdum alttan muayene etmesi sonucu herhangi bir problem yok rahminizde dedi. tekrar ultrasonla da baktı hiçbirşeyiniz yok dedi tekrardan. sizce bu akıntı neden olmaktadır. 8 aydan beri evliyim ilk defa boyle bir durumla karşılaştım. Bilgi rica ediyorum sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar dilerim.

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Öncelikle Bu Kadar Geç Cevapladığım İçin Kusura Bakmayınız Erişim Sorunum Oldu. Ama Eğer Muayeneniz Yapıldıysa Ve Doktorunuz Sorun Olmadığını Söylediyse Zaten Endişelenmenize De Gerek Yok. Böyle Durumların Tekrarlaması Durumlarında Rahimağzından Smear Testi Yapılmalıdır.Saygılarımla.

Kadın
el**** ko**** –

merabalar aytun hanım ben doktora gitmeden önce sizden bilgi almak istedim bu sebepten sorumu hızlı cevaplamanız yararıma olucaktır,benim yumurtalıklarımda kist olduğu söylenmişti aylar sonra aşırı kanama şikayetiyle doktora gittiğimde ultrason görüntülerinde görülmediği ve patladığı söylendi basit yapılı kistmiş, adet düzenleyici kullandım şu an bi sorun yok fakat iki adet arasında sıklıkla kahverengi bazen kırmızı lekeler oluyo ara ara hafif kanama şeklinde görülüyo uzun sürdüğüde oluyo adet görene kadar bu durum devam ediyo bittiğindeyse bazen yine tekrarlıyo ve ben sebebini merak ediyorum korkulucak bişeymi

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba İstiniz Belli Ki Basit Fonksiyonel Kistmiş Ve Kaybolmuş. Adetler Arasında Uzayan Lekelenmeler Hormonal Sorunlardan Olabilleceği Gibi Anatomik Sorunlardan Da Olabilr. Bu Nedenle Hem Hormon Testlerinizin Yapılması Hem De Ultrasonda Rahimiçinde Polip Miyom Gibi Durumların Varlığının Araştırılması Gerekir. Sevgiler.

Kadın
as**** qw**** –

Aytun Hanım iyi günler, benim size sorum adet kanamamla ilgili. 12 yıldır adet görüyorum, adetlerimin bir düzensizliği, aşırı ağrım sancım da olmamakta ama Kanamalarım hep 8-10 gün sürüyor ve bazen 11 güne uzadığı da olmakta. Ama benim asıl sorum adetimin son 3-4 günü kahverengi bir kanamam oluyor ve bunun renginin bu kadar koyu olması ve uzun sürmesinin sebebi ne olabilir diye önce size sormak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba, Adet Miktarlarınızdaki Fazlalık Ya Da Uzamalar Rahim İçinde Polip Ya Da Miyom Kayanaklı Olabilecegi Gibi Hormonal Dengesizliklerden De Olabilir. Bu Nedenle Mutlaka Kontrole Gitmenizi Ve Muayene Olmanızı Önerecegım. Sevgiler.

Kadın
öz**** er**** –

merhabalar ben su anda 19 haftalık gebeyim 13 haftalıkken karın bölgeme yumruk şeklinde darbeler aldım ve sürekli tedirginim korkuyorum doktoruma gittim hemen bi sorun yok dedi ama hala rahat değilim bebeğime bir şey olmuş mudur :(

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Darbe Aldığınız Haftadan Bu Yana Çok Zaman Geçmiş Bu Nedenle Bir Sorun Olsa İdi Kanama Ağrı Olurdu. Ya Da Ultrasonda Görülebilir Bir Sıkıntı Saptanırdı. İçiniz Rahat Olsun Sevgiler

Erkek
Du**** Si**** –

29 yaşında 1 çocuk annesiyim düzenli olarak her ayın 23.de adet görmekteyim fakat bu ayın 2 sinden beri ara ara kahverengi akıntım oluyor sizce bu normal mi?

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Hep Düzenli Adet Görürken Bu Kez Sıkıntınız Var İse Muayene Olmanzı Öneririm Yumurtlama Ya Da Gebelik Varsa Tutunma Kanamaları Bu Şekilde Olabilir. Sevgiler.

Kadın
Se**** Şa**** –

Merhaba, ben 17 yaşındayım ve adetimin bittiği gün beyaz renkli akıntılar başladı. Bunun sebebi nedir?

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Akıntılar Enfeksiyon Kaynaklı Olabilir Eğer Koku Kaşıntı Gibi Şikayetler Var İse Jinekologunuz İle Görüşmelisiniz Aksi Taktirde Kadınlarda Bir Miktar Akınt Normal Kabul Edilir. Sevgiler.

Kadın
fi**** ba**** –

sabah akşam midem bulanıyor ama kusamıyorum 3 haftalık hamileyim hiçbişey yiemiyorum ağzımdan acı su geliyor ne yapabilirim

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Hayırlı Olsun Gebeliğiniz. Gebelikte Kusma Bulantı Koku Hasasiyeti Ya Da Acı Su Gelişi Normal Kabul Edilir. Ancak Çık Rahatsız İseniz Gebelik Takibinizi Yapan Doktorunuzdan Bazı İlaç Önerileri Alabilrsiniz. Tuzlu Kreker Galeta Elma Gibi Besinler De Asit Salgısını Azaltır. Sevgiler.

Kadın
nu**** ka**** –

4 ekim son adet tarihim 2013 10 kasımda kanamam geldi eczaneden aldıgım testte 2 çizgi çıkmıştı doktora gittigimde bhcg testi 28.7 çıktı bana hamile olmadıgımı söyledi baynı gün başka bi hastaneye gittigimde bhcg 26 çıktı kanama artmştı diyer hastane hamilesin ama düşük yapıyor sun dediler akşan kanamayla beraber bi parça geldi içi sıvı doluydu doktora gösterdim bu deyil dedi bütün düşen parçaları götürüp gösteriyordum hep pırtılaşmış kan diyorlardı gebemiydim deyilmiydim eczane testimi yanılıyordu kafak çok karışık bunalıma giriyorum hiç unutamıyorum gebe kalmak hiç istemiyorum çok korktum

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Yaşadığınız Bir Gebelik Ama Biyokimyasal Gebelik Dediğimiz Bir Durum Yani Sağlıklı İlerleme Gösterememiş, Bu Nedenle De Kanam İle Kendini Sonlandırmış Demek. Geçmiş Olsun.

Kadın
su**** oğ**** –

adet olamam 4 gun var akıntı şeklınde az az kan gelıyo sankı sökulmuyo ve kaşıntı başladı çok şiddetlı belım ağırıyor yaşım 43 merak edıyorum neden acaba

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Muhtemel Adet Göreceksiniz Az Gelen Kanam Ve Kasık Ağrısı Bundan Kaynaklanabilir. Eğer Şikayetleriniz Geçmez İse Jinekologunuzla Mutlaka Görüşünüz. Sevgiler.

Kadın
ci**** ça**** –

clindoxyl 25g jel kullanıyorum 4 gundur vucudumda kaşıntı başladı.. ilacı bıraktıktan sonra kaşıntı gecermı ????

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

Merhaba Eğer Kaşıntı Sebebi İlaç İse Geçmesi Lazım.Geçmez İse İlacı Size Öneren Hekiminizle De İletişime Geçebilirsiniz. Saygılarımla.