Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Su**** ko****

Sevgili arkadaslarim Size dostum ve kardesim gibi sevdigim guvendigim Ermeni Hastahanesi Bashekim Yardimcisi Dr Tarik Turfan dan gelen bir bilgiyi ulastiriyorum Degerli Dostlar, Sarbon hastaligi ve salgini ile ilgili etrafta çok yaygin ve bir sürü çesitli bilgi ve haber dolasmakta, yogun yazilip çizilmektedir. Ben, bu yogunluga katilip siradan bilgiler iletecek degilim. Ancak, degerli sinif arkadasimiz ve hayati boyunca çok basarili veterinerlik yapmis bulunan Mehmet Orhan Tolon dostumuzun biraz önce bana telefonda ilettigi bazi önemli hususlari sizlere de yazip, dikkatinize sunmak istedim. 1. Türkiye'deki sarbon salgini, su anda, bilinen ve tahmin edilen boyutlarin çok çok üstünde ve ciddi bir durumdadir. 2. Eve et ve et ürünleri almayi durdurmanin yanisira, disarida da yemek yenmemesi, eve siparis verilmemesi gerekmektedir. 3. Et tüketimi yanisira, en az onun kadar önemli olarak, süt ve süt ürünlerinde de dikkatli olunmasi gerekmektedir. 4. Özellikle dondurma kesinlikle bu siniftadir. 5. Ayrica, peynir, tereyagi gibi ürünler için de özenli olmak gerekir. 6. Sarbon, hayvan disinda da bulundugu ortamda çok uzun seneler yasamakta imis. Örnegin, 10 (on) senelik bir hayvan postundan, bir çocuga bulasma vakasinin yasandigini bile söylemekte Orhan Tolon arkadasimiz. Dolayisiyla, Orhan ile birlikte tekrar özenli ve dikkatli olmanizi hatirlatiriz. Her daim saglikli günlerde olunuz. Selamlar ve sevgiler. Tuncay Akoglu

Kadın
yu**** sa****

Merhaba ben 52 yasindayim bacaklarimda ve karnimda bir aydir sislik var.Sislik sabahlari az iken, günlük aktiviteyle aksama dogru artmaktadir.10 gün önce pozisyona göre yer degistiren karin sisligi baslamistir. karin sisliginin yemeklerle alakasi yoktur, diskilama aliskanliginda herhangi bir degisiklik olmamistir. son günlerde vücut agirligim artmis bulunmakta. 2 ay önce evde islak zeminde düstüm ve sol ayagimda incinme oldu.o dönemde yogun agri kesici kullandim. herhangi bir alerjim yok, sigara içmiyorum, ailemde ve kendimde bilinen sistemik hastalik yok. laboratuvar incelemelerim normal (VKI 28.4 BOY 178). Karn bakisinda açikligi yukari bakan matite aliniyor. Bilateral pretibial gode birakan ödem +++/+++. Idrar incelemesinde protein 500mg/dl. Kan biyokimyasi : albumin 1.8g7dL, trigliserit 398mg/dL, total kolesterol 276mg/dL. Karin ultrasonografisi sonucu karin boslugunda assit var, karaciger ve böbrek görünüm ve boyutlari normal. Hocam ben tip fakultesi ögrencisiyim soru olarak böyle bir anamnez geldi yardimci olacaginiz için simdiden tesekkürler

Kadın
Se**** Bu****

Merhaba dahiliye doktorum halsizligim ve atesim uzerine kan testi istedi fakat izne ayrilmis sonuclari gosteremedim. Ben sadece anormal cikan degerleri buraya yazacagim. Siz yorumlar misiniz? HGB --> Referans(11,9-14,6) - Sonuç : 14,7 MCHC --> Referans(19,7-21,5)- Sonuç: 35,3 RDW-CV --> Referans(12,1-14,3)- Sonuç: 11,9 IG# --> Referans(0,06-0,6) - Sonuç : 0,01 NRBC% --> Referans(0-0) - Sonuç : 0,2 NRBC# --> Referans(0-0) - Sonuç : 0,01

Kadın
ME**** ÖZ****

hocam ben 29 mayıstan personelinizim, size randevu almak istiyorum fakat hangi kurumdasınız bilmiyorum lütfen dönebilirmisiniz arz ederim.

Kadın
Tu**** ca****

Merhaba hocam ben 20 yasinda bi bayanim her aybasimda ya tansiyonum cok dusuyor yada cok yukseliyor 3.4 serumda kendime anca geliyorum dustugunde 7.6 veya 8.6 ya dusuyor yukseldigi de de 16.8 oluyo bu neyin nesi yardimci olursaniz cok sevinirim

Kadın
As**** ta****

Hocam benim yaklaşık 1 aydır karnımda ve midemde aşırı şişlik var ve karnım disardan belli olacak şekilde büyüdü sürekli bi rahatsızli hissi ve ateş basmalarim oluyor doktora gittim röntgen çektiler bağırsaklarda aşırı gaz birikmiş dedi ve şurupla hap verdi ama daha çok midem için verdi fakat hala geçmedi sizce bu siskinlik normal mi bide çok stresli bi dönemden geçiyorum bunun etkisi olabilir mi

Kadın
mi**** tu****

merhaba 26 yaşındayım hipertroid hastasıyım aşırı sinirlilik, çarpıntı, el ve ayaklarda titreme, vücudun ısınma hissi ve sıcaktan dolayı tahammülsüzlük başlıca belirtilerim.deride cansızlık ve incelme, adet günlerinin azalması, kanamada azalma, gözlerde şişkinlik oluşumu ve kızarıklık bütün belirtiler var son zamanlarda aşırı bağ ağrısı ve mide bulantısı yaşıyorum sizce fahliye doktoruna görünmelimiyim ciddi bişi olabilirmi cvp verirseniz çok seviinirim

Erkek
Mu**** Ke****

İyi günler hocam 3 4 ay önce soguk aldıgım için bagırsaklarımda iltihap vardı ilac kullandım gecti fakat geçtikten sonra son 5 aydır hafif Hafi karın agrılarım oluyor tuvalete cıkarıo ama bbişe yok karım agrıları özellikle yürürken oluyor gaz cıkardıgımda biraz rahatlıyorum fakat tekrar aynısı oluyor simdiyken saolun ne yapmam lazım

Kadın
Se**** Ün****

18 yasindayim .Hormon tahlillerimde ; Anti tiroglobulin antikor 183.30 ve Anti TPO 447.20 ferritin ise 4.30 cikti. Folikasit 6.20 Serbest T3 3.85 Serbest T4 0.85 TSH 2.68 Vitamin B12 215 olarak cikti. Bende el titremesi ve sac dokulmesi var bir de metabolizmam galiba cok yavaş calisiyor.Hizli kilo alabiliyorum.Tahlil sonuclari ne anlama geliyor bilgilendirirseniz sevinirim.

Kadın
kü**** ay****

merhaba hocam benım karacger sorunum var ama bingöldekı doktor sorunun ne oldgunu cozemedm dedi ultrasonda ( parankim ekosu ince granüler heterojendr ) yazıyordu cgermdekı sorun ne yardımcı olurmsnz cıddı bsey varmı ?