Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
el**** ko**** –

merabalar aytun hanım ben doktora gitmeden önce sizden bilgi almak istedim bu sebepten sorumu hızlı cevaplamanız yararıma olucaktır,benim yumurtalıklarımda kist olduğu söylenmişti aylar sonra aşırı kanama şikayetiyle doktora gittiğimde ultrason görüntülerinde görülmediği ve patladığı söylendi basit yapılı kistmiş, adet düzenleyici kullandım şu an bi sorun yok fakat iki adet arasında sıklıkla kahverengi bazen kırmızı lekeler oluyo ara ara hafif kanama şeklinde görülüyo uzun sürdüğüde oluyo adet görene kadar bu durum devam ediyo bittiğindeyse bazen yine tekrarlıyo ve ben sebebini merak ediyorum korkulucak bişeymi

Op. Dr. Aytun AKTAN
Aytun AKTAN -

merhaba istiniz belli ki basit fonksiyonel kistmiş ve kaybolmuş. adetler arasında uzayan lekelenmeler hormonal sorunlardan olabilleceği gibi anatomik sorunlardan da olabilr. bu nedenle hem hormon testlerinizin yapılması hem de ultrasonda rahimiçinde polip miyom gibi durumların varlığının araştırılması gerekir. sevgiler.