Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Le**** Ok**** –

yakın görme tedavisinin ücreti nedir? Ankara'da yapılıyor mu? Tedaviden sonra hastalık yeniden nüksediyor mu? Teşekkür ederim.

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Size Yapılacak Tetkik Ve Muayene Sonrası Göz Yapınız Lasere Uygunsa Laser Operasyonu Olabilirsiniz. Tekrarlama Olasığıyla İlgili Size Yapılacak Muayene Sonrası Kesin Bilgi Verebiliriz. Refraksiyon Ve Muayenenizi Tüm Sonuçlarınızı Değerlendirmemiz Gerekir. Operasyon Fiyatları 1.200 Eurodan Başlayıp 1.500 Euro Ya Kadar Çıkabiliyor. Bu Size Uygulanacak Yönteme Göre Değişiyor.

Erkek
Fa**** mu**** –

Sayın hocam, Bir arkadaşımı yıllar önce tedavi etmiştiniz.Kendisi Şuanda almanya da yaşamaktadır.Tavsiye üzerine sizlere yaşadığım sorunumu yazmak ve bilgilenmek istiyorum.Gözümün içinde görmüş olduğum yapısal değişikleri ve yapılan muayene ve doktor teşhislerini aktarmak istiyorum.45 Yaşındayım ve yaklaşık 2009 Yılında çok küçük bir nokta olarak sağ gözümde başlayan fakat daha sonra 1 yıl önce daha çok fark ettiğim Her iki gözümde,önce sağ gözümde başlayan daha sonrada sol gözümde beliren,spot (Benek) şeklinde ve sürekli havada uçuşan gözün hareketiyle hareketi değişen,sanki bir ipliğe atılmış bir kaç düğüm gibi beliren,bazende su içinde hareket eden yağımsı tabaka ve siyah bulutumsu bir yapı gibi ve ışıktan geçerlerken bir siyahımsı bulut ve puslanma oluşturan bir yapı mevcut.Görmemde sorun yok. Muayene olduğum uzman doktorlar göziçi sıvısının bozulmasına bağlamaktalar.Bir retina uzmanı ise her iki gözde de vitreus dejenerasyonu olarak raporladı bu durumu. Ölmüş göz içi hücrelerinin vitreus sıvısı içinde yüzmesi şeklinde açıklandı.Gerçekten bu mudur.Eğer öyleyse bu partiküller göz içinden temizlenemiyor mu Gözlerimde kuruluk da mevcut bunun için suni göz yaşı damlaları kullanmaktayım. Her sene mutat olarak kontrol ettirmekteyim gözlerimi .Ayrıca görme alan testi ve OCT lerde yaptırdım.Retinada sorun yok.Denildi. 2009 dan buyana her sene muntazaman dünya gözde muayene olmakta ve kontrole gitmekteyim.2012 yılında da internetten araştırdığım retina enstitüsüne gitmiş aynı şeyler söylenmişti.Benim öğrenmek istediğim konu bu göz içi sıvısının bozulması sonucu oluşan bu durumun kesin tedavisinin Vitrektomi ameliyatının haricinde olup olmadığıdır.Ameliyat risklerini ve başarı oranlarını ve doktorlarımızın çok gerekli olmadıkça önermediklerini okumaktayım.Gerçekten durum bu mudur.? Yani bu tip sorunlardan kurtulmak için en son teknoloji ve tedavi metot yada metodları nelerdir tıp dünyasında. Bu sorunun kendiliğnden geçmeyeceği ve yaşla birliktede artacağı kesin. Benim gibi bu tip benzer sorunları yaşayan ve yaşayacak olanlar için tedavisinde neler yapılabilir veya yapılacak ve biz ne yapmalıyız. Eğer bu tip şikayetlerin türkiyede kesin bir güvenilir tedavisi yoksa nerede ve nasıl ,ne şekilde yapılabilmekte Lütfen bu konuda geniş bir açıklayıcı bilgi vererek bizleri aydınlatmanızı rica ederim. saygılarımla

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Merhaba ; Vitreus Dejenerasyonunun İlaçla Tedavisi Yoktur. Kendi Kendine Azalıp Çoğalabilir. Görmeyi İyice Azaltırsa Ancak Vitrektomi Gibi Zor Ve Pahalı Bir Operasyon Düşünülebilir. Retina Uzmanı Arkadaşımızın Bütün Söyledikleri Doğrudur. İyi Günler.

Kadın
la**** ce**** –

mrb sinan bey benim göz numaram bırı 7 bırı 9 yakın dünya göze gıtım göz merceğim hasas dıye lazer yapmadılar göz merceği dedıler ozamn bıraz hem pahalı geldıgı ıcın hemde yusde altmış yetmıs görebılırsınz ama gözünüze sağlık acısından bısıy olursa bız sorumlu olmayız dedıler medıpole gıtım onlarda lazerı uygun gormedıler bukadar buyuk numaralı gözlük takmaktan sıkıltım sızın methınızı ınterneten bazı bloklardan okudum yazmak ıstedım bana yardımcı olabılırmısınz ...

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Yüksek Miyop Hastalara Laser Yapılabiliyor Fakat Size Yapılacak Tetkik Ve Muayene Sonrası Net Bilgi Verebiliriz.

Erkek
Mu**** Çı**** –

tünel görme hakkında detaylı bilgi alabilir miyim ?

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Tünel Görme Derken Ne Demek İstiyorsunuz.

Kadın
Me**** öz**** –

yaş 86,bir göz tamamen kapalı,diğer gözün görme alanı az.Geçmişte katarakt ameliyatı oldu.Glokom teşhisi kondu.Glokomda Genetik geçmiş var.Zaman zaman aldığı ilaçların da görmeyi bozduğunu söylüyor.Teşekkür ederiz.İyi çalışmalar.

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Glokom Branşında Uzmanımızın Muayene Ve Takibinde Olmanızı Tavsiye Ederiz.

Kadın
ba**** ka**** –

Sinan bey merhaba ben bu maili bursadan yaziyorum benim makula dejenerasyonu hastasi ve bildigim kadariyla genetik bir rahatsizlik ve 18 aylik bir oglumuz var ondada bu rahatsizligin gorulme olasiligi varmidir .Eger varsa onlemek icin nasil tedbirler almamiz gerekir .Birde esim bu rahatsizligini cok kafasina takiyor tedavisi olmadigini soyluyor bu arada esim 30 yasinda gittigimiz doktorlar bununla yasamasi gerektigini ne olacaginin belli olmadigini ama eninde sonunda gorme kaybinin %80 olacagini soyluyorlar .Bununla ilgilide bana fikir verirseniz cok sevinirim .

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Retina Branşında Hekimimize Detaylı Muayene Olmanızı Tavsiye Ederiz.

Kadın
As**** Ta**** –

Sinan Bey, Gözlüklerimden kurtulmak icin gelmistim. Benim hem uzagi görme hemde yakini görme sorunum vardi. Siz ve ekibinizden bazi doktorlarin yaptigi muayeneler sonucunda kataraktta oldugu ortaya cikti. 15 ve 18 Kasim tarihinde önce sol sonra sag gözümden ameliyat oldum. Verdiginiz damlalari ve hapi muntazam kullaniyorum. Artik ömrün boyunca gözlük kullanmiyacaksiniz dediniz ama . Dün ve bugün 35 cm den sonrasini silik görüyorum. Panik icindeyim ne yapabilirim. Lütfen acele cevap verir misiniz. Saygilar Asuman Tasci

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Operayon Sorası Beynin Yeni Görmeyi Kabul Etmesi Uyum Yapması Bazı Hastalarda Zor Olabiliyor Ameliyatınız Daha Çok Yeni Endişe Edeceğiniz Hiçbirşey Yok.Kontrole Geliniz..

Kadın
se**** bu**** –

merhaba benim uzak problemim vardı ve numaralarım 16-17 dereceydi katarakt la birlikte mercek takıldı önce sol gözümden oldum 20 gün sonra sağ gözümden oldum sağ gözümle ilgili hiç problemim yok ama sol gözde kar küresi içindeki nesnenin kayması gibi bir siyah nokta gözümü açıp kapattıkça sağa sola yukarı aşağıya kayıyor görme noktasındaki tortulardan dediler damlalar verdiler sol gözüm sağ gözden daha küçük duruyor birde sol gözümün iç kısmında sanki çapak varmış gibi his var perde varmış gibi nedeni nedir acaba

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Göz İçine Takılan Mercek İle İlgili Olabilir. Göz İçi Sıvılarımız Zaman,Zaman Bulundukları Yerden Kopup Hareket Ederler Bizde Onların Gölgelerini Görürüz Bu Olayda Olmuş Olabilir. Bazen Uzun Aylar Sürebilir. Size Net Cevap Verebilmememiz İçin Gelin Görelim.

Kadın
yı**** ve**** –

hocam 10 12 derece asrıgmatı ve goz detıtreme var acaba amelıyat olbalırmıyım

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Nistagmuslu Gözlerde Lazer Uygun Değildir.

Erkek
Ta**** De**** –

doktorum ben okulda tahtayı göremiyorum hemde en ön sırada oturmaktayım.Yazılar,çok küçük ve bulanık gözükmekte ;sizce hastalığım nedir?

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Hastalığınız Uzağı Görememe Yani Miyopi Olarak Adlandırılabilir. Ancak Muayene Sonrası Net Teşhis Konularak Numara Tespit Edilir Ve Gözlük Kullanımınız Gerekebilir. 6 Aylık Muayenelerle Numaranızın Artıp Artmadığı Takip Edilir. Numara Artışı Durduğu Ve Göz Numarası Sabitlendiği Zaman Lazer Tedavisi De Uygulanabilir. Sağlıklı Günler Dilerim.