Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
Fa**** mu**** –

Sayın hocam, Bir arkadaşımı yıllar önce tedavi etmiştiniz.Kendisi Şuanda almanya da yaşamaktadır.Tavsiye üzerine sizlere yaşadığım sorunumu yazmak ve bilgilenmek istiyorum.Gözümün içinde görmüş olduğum yapısal değişikleri ve yapılan muayene ve doktor teşhislerini aktarmak istiyorum.45 Yaşındayım ve yaklaşık 2009 Yılında çok küçük bir nokta olarak sağ gözümde başlayan fakat daha sonra 1 yıl önce daha çok fark ettiğim Her iki gözümde,önce sağ gözümde başlayan daha sonrada sol gözümde beliren,spot (Benek) şeklinde ve sürekli havada uçuşan gözün hareketiyle hareketi değişen,sanki bir ipliğe atılmış bir kaç düğüm gibi beliren,bazende su içinde hareket eden yağımsı tabaka ve siyah bulutumsu bir yapı gibi ve ışıktan geçerlerken bir siyahımsı bulut ve puslanma oluşturan bir yapı mevcut.Görmemde sorun yok. Muayene olduğum uzman doktorlar göziçi sıvısının bozulmasına bağlamaktalar.Bir retina uzmanı ise her iki gözde de vitreus dejenerasyonu olarak raporladı bu durumu. Ölmüş göz içi hücrelerinin vitreus sıvısı içinde yüzmesi şeklinde açıklandı.Gerçekten bu mudur.Eğer öyleyse bu partiküller göz içinden temizlenemiyor mu Gözlerimde kuruluk da mevcut bunun için suni göz yaşı damlaları kullanmaktayım. Her sene mutat olarak kontrol ettirmekteyim gözlerimi .Ayrıca görme alan testi ve OCT lerde yaptırdım.Retinada sorun yok.Denildi. 2009 dan buyana her sene muntazaman dünya gözde muayene olmakta ve kontrole gitmekteyim.2012 yılında da internetten araştırdığım retina enstitüsüne gitmiş aynı şeyler söylenmişti.Benim öğrenmek istediğim konu bu göz içi sıvısının bozulması sonucu oluşan bu durumun kesin tedavisinin Vitrektomi ameliyatının haricinde olup olmadığıdır.Ameliyat risklerini ve başarı oranlarını ve doktorlarımızın çok gerekli olmadıkça önermediklerini okumaktayım.Gerçekten durum bu mudur.? Yani bu tip sorunlardan kurtulmak için en son teknoloji ve tedavi metot yada metodları nelerdir tıp dünyasında. Bu sorunun kendiliğnden geçmeyeceği ve yaşla birliktede artacağı kesin. Benim gibi bu tip benzer sorunları yaşayan ve yaşayacak olanlar için tedavisinde neler yapılabilir veya yapılacak ve biz ne yapmalıyız. Eğer bu tip şikayetlerin türkiyede kesin bir güvenilir tedavisi yoksa nerede ve nasıl ,ne şekilde yapılabilmekte Lütfen bu konuda geniş bir açıklayıcı bilgi vererek bizleri aydınlatmanızı rica ederim. saygılarımla

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Merhaba ; vitreus dejenerasyonunun ilaçla tedavisi yoktur. Kendi kendine azalıp çoğalabilir. Görmeyi iyice azaltırsa ancak vitrektomi gibi zor ve pahalı bir operasyon düşünülebilir. Retina uzmanı arkadaşımızın bütün söyledikleri doğrudur. İyi günler.