Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
Ba**** yı**** –

Merhaba hocam ,3.5 yaşında oğlum var.son beş gündür bir dakikada yaklaşık olarak 1 ile 5 arasında sürekli esniyor.Kulak burun boğaza gittik sorun yok dediler.Çocuk doktoruna gittik olabilir dediler ve akciğer rontgeni alındı ama akciğerle ilgili olarak bir sorun olmadığı söylendi.Hocam biraz kendimizi çaresiz hissetmeye başladık sizleden yardım istiyoruz.Yönlendirmeniz bize yetecektir.Teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Kadın
Fa**** Ak**** –

kızım altı yaşında,2 gündür baş dönmesinden şikayet ediyor.sebebi ne olabilir acaba,baş dönmesinin nedenini öğrenmek için hangi bölüme götürmeliyim.cevaplandırırsanız memnun olurum teşekkürler..

Kadın
mi**** ik**** –

merhaba.benim 2 zihinsel engelli çocuğum var.biri orta biri ağır.bu ara başımı kemiren bir soru var.bir anneyi kimse bu duruma düşürmesin.utanarak söylüyorum şuanki aklımla asla yapmazdım hamileyken sigara içtim.bir yazı okudum ve beni alt üst etti.acaba çocuklarımın bu durumuna ben neden olmuş olabilirmiyim.bebekken anlamadık herşey normal görünüyodu.2 yaş cıvarında anladık.çünki konuşma gelmedi v.s.ben şimdi çok endişe içindeyim onlar sağlıklı doğacaktı ben mi neden oldum diye.sigaranın kesinleşmiş böyle bir etkisi varmı?

Kadın
le**** ba**** –

umaram okursunuz.bebeğim 7 aylık ve kafasıı tutamiyor otura mıyor ayıa gore gerı.cocuk nöroloji uzmaına goturuyorun trabzona.bellı tallıhler yapılıyo temiz cıktı yalız enzımlerı yuksek.ne yapmalıyım bı anne olarak ınanın cok koyuyum napacağimi bılemez oldum.ne yapmalıyım?? cvp yazarsanız cok sevınırım.

Kadın
ba**** çi**** –

Soru Konusu : Bebek mr Soru Detayı : Mr sonuç: 1). Sol frontal lobda kronik ensefalomalazik değişiklikler ve kronik dönem hemorajik alanları mevcuttur. 2). Korpus kallozum korpus kesiminde izlenen belirgin atrofik görünüm. (araç içi trafik kazası 3,5 aylık erkek bebek sol frontal lobda dubdural hematom) sorum şu: MR'daki atrofi ilerleyici midir? Yani alanı daha da büyür mü? 2. bebeğimizde neye neden olabilir?( şuan motor gelişimi normal ve 8. ayında) teşekkür ederim.

Kadın
Me**** Ka**** –

Sayin doktor hanim sizden ricam yazican sonucun bana aciklamasini yaparmisiniz hastaya ait dna orneyinde geni 1_79 ekzonlarin tumu taranmistir inceleme sonrasi ekzon 45 46 47 48 ve 49 hemizigot delesyon saplanmistir bu sonuc dmd on tanisini desteklemektedir

Kadın
Zü**** Du**** –

İyi Günler Doktor Hanım; 2 yaşında bir kızım var. İlk olarak 6 ay önce gerçekleeşen baş dönmesi oldu koltuktan inip bana doğru gelirken tökezledi ve düştü sonra oturduğu yerden kalkınca bir daha sonra ben kaldırdım yine dengesini kuramayıp düştü. Bu yaklaşık 1- 2 dakika sürdü. Olay sırasında bilinci açık ve konuşabiliyor. Ardından bizim takip edebildiğim 4 kere daha oldu aynı olay bu altı ay içinde. Her seferinde sağ tarafa doğru düşüyor dengesini o yönde kaybediyor, ayağa kalkarsa tekrar sağ tarafa doğru düşüyor 1-2 dakika sonra geçiyor. Ben bu baş dönmeleri nörolojik mi yoksa başka bir sebebe mi bağlı anlayamadım. Ispartada yaşıyorum ve burada çocuk nöroloğu yok. Kızımın durumu ne olabilir İyi Çalışmalar

Kadın
fa**** ça**** –

merhaba hocam bebegım 7 aylık.mama sandalyesine oturtugumda genelde yapıyr yada ben ozaman daha ıyı farkedıyorum sankı bır yere bakıyor yada nesneye dalıyor gıbı.seslenınce tepkı vermıyor.fakat yüksek ses veya ellerımı gözlerının önünde salladığım zamn gözlerını kırpıyor her zaman.bu durum dalmamıdır yoksa uzun bır ınceleme bakışımıdır.başka bır sıkıntımız yok çok sukur.ne yapmalıyız.tesekkurler.

Kadın
Ah**** ka**** –

İyi geceler.9 yaşındaki oğlumu göz numarasi hızlı ilerde için göz Dr a götürduk çeşitli tetkiklerden sonra göz arka sinirlerinde baski old bir çocuk noroloji uzmanına başvurmamiz gerektiğini söyledi. Samsun'da bir noroloğa gittik.kibas teşhisi konularak omurilik ten bos alımı gerçekleşti. Bu işlem 6 subat cuma günü yapıldı.lokal anestezi uygulandı. basınç 25 br çıktı kibas old söylendi.Dr Diazomid isimli ilacı vererek eve yolladı.şimdi sorunumuz şu bugün 5. gün ancak oğlum baş ağrısı problemi yaşıyor.aara ara kusuyor daha önce ne ağrısı vardı ne de kusuyordu.kibas icin sayilan belirtiler bunlardir deniyor.ama bizde bu işlemden önce yoktu.eepidural yöntemde ağrı ve kusmalar olur 2..3 güne geçer deniyor ama 5.gundeyiz sürekli yatıyor yemek yiyemiyor psikolojisi bozuldu.ookula gitmek istiyor ama kalktığında duramıyor.sürekli uyuyor.ilacın etkisi olabilir mi veya bir terslik mi var.dr a söylüyorum üstüne gitme naz yapıyodur diyor.ama çocuğun hali yok ki sürekli uyumasi ürkütücü.sizin nasıl bir yorumunuz olabilir.

Kadın
Ay**** Oğ**** –

Merhaba Dr hanım ben 17.11.1014 tarihinde doğum yaptım 1 hafta yada 10 gün sonra bebeğimin ayağında titreme şikayeti ile de başvurdum Dr biraz takip edelim dedi tutunca geçiyorsa sıkıntı yok dedi evet geçiyordu fakat ben rahat etmedim çocuk nörolojiye götürdüm Eeg çekildi normal çıktı metabolizma ve genetik kons istendi mr istendi mr raporunda kollus karpozum olduğundan ince çıktı metabolik Hast olabilir dediler ama metabolizma testleri normal çıktı genetik henüz çıkmadı mr çekildiğinde bebeğim 1.5 aylıkta şuan 5 aylık gelişimi ile ilgili bi sıkıntı yok kollus karpozum ince olması bize bi sorun yaratır mı ve bazı makalelerde doğumdan sonra 12 .aya kadar geliştiği yazıyor doğrumı ne önerirsiniz