Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
gö**** çe**** –

Merhaba ben Gökten. 19 yaşındayım. Vertigo hastasıyım. Vertigo rahatsızlığı bende 1 senedir devam etmekte ve sık sık tekrarlamakta. Basımda yüzümde kasılmalar kulağımda yanmalar çok oluyor Sizden öneriler almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Vertigo İle Anlattığınız Diğer Belirtiler Arasında Bir İlişki Yok. Bu Şikayetlerinizi Ayrıca Değerlendirmek Gerekir. Tekrar Nöroloji Doktoruna Başvurmanız Uygun Olur. Güzel Günler Dilerim.

Erkek
Gö**** Me**** –

Nalan hnm iyi Günler 11 yaşında bir kaza sonucu beyin sarsıntısı geçirdim günde 10-15 e kadar nöbet geçiriyordum. 2 sene boyunca eptantoin simple ve meliasin kullandım ve düzeldim. Ancak yaklaşık 3 sene kadar önce hiçbir kaza vs. olmadan nöbetler tekrar başladı. nöbetler yalnız mevsim değişikliklerinde ortaya çıkıyor günde 1 defa oluyor ve en fazla 1 hafta sürüyordu. Ancak son bir yıldır günde 5 defaya kadar çıkıyor ve 15-20 gün sürüyordu. Doktora gittim EEG ve röntgen temiz çıktı ve bana epanutin 100 mg günde 3 kere 1 kapsül verdi. ilaçları 2 aydır kullanmama ve son bir haftadır günde 3 kere 2'şer kapsül kullanmama rağmen hala günde 2-3 nöbet geçiriyorum. Nöbetler 5-10 sn. sürüyor ve bilinç kaybım olmuyor.Nöbet esnasında kafatasımın sağ tarafında , nöbet sonrası sol el parmak ucunda karıncalaşma başladı Nöbetlerin olduğu dönemlerde şiddetli kulak çınlaması ve gece terlemesi (Çarşaflar ıslanacak kadar) yaşıyorum. nöbet sonrası ise kısmi unutkanlık oluyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla Gökhan Merkit

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Günde 2-3 Kez Nöbet Geçiriyorsanız Büyük Bir İhtimalle Eeg'de Anormallik Görülmelidir. Eğer Eeg Normal Çıkıyorsa Bu Geçirdiklerinizin Nöbet Olmama İhtimali De Var. Günde 6 Adet Epdantoin Biraz Yüksek Bir Doz. İlacın Kandaki Düzeyine Bakmak, Geçirdikleriniz Nöbetse Ve İlaç Kanda Yeterli Çıktığı Halde Etkili Olmuyorsa İlaç Değişikliği Yapmak Gerekir. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
Em**** Kü**** –

Merhaba Nalan Hanım. Benim sorum şu; Bundan 2-2.5 yıl önce laparoskopi ameliyatından sonra ara ara aşırı esneme hali, aşırı gerneşme isteği, kasılmalar vs yaşadım. Sonra bi dönem geçti. O zamandan bu zamana kadar ara ara sanki atak gibi devam etti. Şimdi birkaçhaftadır tekrar sıklaştı. Aşırı derecede esniyorum ( gözümden yaş geliyor) aşırı gerneşme ve kasılmalarım var. Hatta ilişkiye girerken bile bazen kasılmalarım oluyor ve çok zorlanıyorum. Neden olur acaba ve ne yapmalıyım. Teşekkürler...

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Aşırı Esneme Hali İleri Derecede Kaygılı Olma Hali (Anksiyete Bozukluğu) Ya Da Kaliteli Uyuyamıyor Olmanızdan Kaynaklanabilir. Laparoskopi İle Bağlantılı Değildir. Br Psikiyatri Uzmanı İle Görüşmeniz Yararlı Olur. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
be**** ku**** –

apilan goz muaynemde gorme keskinliklerim her iki gozde tam fundus baskisinda optik dsk cukur Silinmis damar tor tuosteri artms retina sinir lifi kalinligi (oct de) artmis olarak izlendi BGA Tutarli sonuclar olamakla birlikte anlamli defektler yok kibas acisindan degerlendirlmem gerektigini soledi . Bu neyi anlatiyor ? Bilgi verirseniz sevinirim

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Kibas, "Kafa İçi Basınç Artışı Sendromu" Demektir. Başınızın İçinde Basıncı Yükselten Bir Olay Olup Olmadığının Anlaşılması İçin Nörolojik Muayeneden Geçmeniz Gerektiği Anlamına Gelir. Geçmiş Olsun, Güzel Günler Dilerim.

Kadın
Kü**** Sö**** –

Öncelikle kolay gelsin,şikayetim şiddetli baş ağrısı.Normal çalışma yaşantımda yada evde olduğum süre içinde nedeni belli olmadan şiddetli baş ağrısından dolayı aşırı rahatsız oluyorum.Ağrı ya alnımın sağında ya da solunda meydana geliyor.Bazı günler sabahları uykudan uyandığımda aynı baş ağrısı şikayetiyle tüm günüm devam ediyor.Ağrı kesici ilaçlar kısa süreli kesiyor fakat ağrının sürekliliği devam ediyor.Ama ortamın müsaitliğiyle 10 dakikalık bir uyku baş ağrımı tamamen geçiriyor.Nedeni ve tedavisi nedir değerli bilgilerinizi rica ediyorum.Teşekkür ederim.

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Tanımladığınız Baş Ağrısının Migrene Benzer Yanları Var, Buna Ek Olarak Sizde "Ağrı Kesici Bağımlılığına Bağlı Baş Ağrısı" Da Bulunabilir. Ancak Verdiğniz Bilgi, Baş Ağrınızın Nedenini Anlamak Ve Muayene Yapılmadan Tedaviyi Buradan Önerebilmek İçin Yeterli Değil. Mutlaka Muayene Olmanız Gerekir. Size Buradan Önerilerim, Makul Saatlerde Ve Yeterli Süre Uyumanız, Bir De Haftada 5 Tableti Aşmayacak Şekilde Ağrı Kesici Kullanmanız Olur. Güzel Günler Dilerim.

Erkek
se**** ya**** –

Merhaba Nalan hanım, ben 2005 yılından beri epilepsi hastasıyım son 2 yıldır uyku sırasında boşluğa düşer gibi sıçrama ve anlık kasılmalar dışında nöbetim yok nöbet dışında vücut da istemsiz hareketler var özellikle kol ve bacaklarda ayrıca 71 kiloyum 10 kilo ağırlığı kaldırırken bile vücudumda kasılma ve aşırı titreme oluyor çalışma konusunda beni sürekli sıkıntıya sokuyor ve günlük yaşantımı engeller duruma geldi heyete girsem % 40 rapor alabilir miyim. Teşekkürler...

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Kontrol Altında Olan, Nöbet Geçirmediğiniz Epilepsi Hastalığınızla @ Özürlülük Alabilmeniz Mümkün Olmaz. Tanımladığınız Kasılma Ve Titremelere İse Öncelikle Tanı Konulması, Yani Neye Bağlı Olduğunun Anlaşılması Gerekir. Bu Tür İstemsiz Hareketler, Epilepsi Hastalığıyla Birlikte Bulunduğunda Tanı Olarak Akla "Progresif Miyoklonik Epilepsi" Gelir. Böyle Bir Durumda @ Mümkün Olabilir. Size Önerim, Öncelikle Epilepsi Konusunda Çalışan Bir Nöroloji Doktoruna Ya Da Ünüversite Ve Eğitim Hastanelerinde Bulunan Epilepsi Merkezlerine Başvurmanız Olur. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
me**** gü**** –

merhaba nalan hanım benim kardeşim sspe hastası 4 aydır yürüyemiyor ve konuşamıyor osteopat doktoruna götüryoruz bir faydası veya zararı olurmu?

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Sspe'de Osetopatinin Kanıtlanmış Bir Yararı Olduğuna Dair Bir Bilgi Yoktur. Tıbbi Anlamda Bir Zararı Olmaz. Geçmiş Olsun, Güzel Günler Dilerim.

Erkek
Ne**** Ka**** –

MR BEYIN Kranial MRG incelemesinde: Dördüncü ventrikül orta hatta ve normal genişliktedir. Posterior fossa yapılarında patolojik sinyal değişikliği ayırt edilmemektedir. Serebellar sulkuslar ve beyin sapı sisternaları normal genişliktedir. Mezensefalon düzeyinde serebral pediküller ve tektal plak normal olarak izlenmektedir. Akuadukt akımı korunmuştur. Pons ve bulbus normaldir. Bazal ganglionların intensiteleri, korpus kallosumun kalınlık ve sinyal özellikleri normaldir. Supratentorial alanda sol oksipital lobda lateral ventrikül oksipital hornunda belirgin genişlemeye neden olmuş yaygın parankim kaybı bulguları ve kistik değişiklikler mevcuttur Ayrıca bu bölümde inferiora doğru uzanan yaklaşık 37x28 mm lik alanda kistik lezyon görünüm oluşturmuş içerisinde vasküler yapılar ile uyumlu olabilecek T2 hipointens alanlar içeren lezyon mevcuttur Hastanın bu bölümde yerleşmiş bir arteriovenöz malformasyon açısından kontrastlı kranial MRG ve 2 DTOF 3 DTOF MRA tetkikleri ile değerlendirilmesi uygun olacaktır T2 flair sekansda izlenen değişiklikler komşuluğunda kortikal sinyal artışları ve solda yine parietal ve temporal lobda kortikal düzeyde T2 sinyal artış bulguları izlenmektedir Bu bölümde temporaparietal alandada parankim kaybı bulguları mevcuttur Suprasellar ve perimezensefalik sisternalar açıktır.Poligon düzeyi vasküler yapılar normal genişliktedir. Ventriküler sistem normal form ve genişliktedir. Periventriküler beyaz cevher doku intensitesi normaldir.İzlenebildiği kadarı ile her iki orbitada ve optik sinirde belirgin patoloji ayırt edilmedi Serebral gri ve beyaz cevher dokuları normal olarak izlenmektedir. Hemisferik sulkus ve fissürler normal genişliktedir. Dural venöz sinüsler açıktır. Kranium kemik yapıları normaldir. Hastada sfenoid sinüs havalanmasını tamamen oblitere eden sıvı sinyali sinüzit bulguları mevcuttur MR RAPORUNA GÖRE SIKINTI VARMIDIR.

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Bu Mr İncelemesine Göre Beyinde Damar Yapılarında Anormallik Olabileceği Ve İncelemnin Bir Sonraki Aşama Olan Mr Anjio İle Tekrarlanması Gerekliliği Ortaya Çıkıyor. Gecikmeden Sizden İncelemeyi İsteyen Doktorunuzla Görüşmeniz Gerekir. Güzel Günler Dilerim.

Kadın
na**** ka**** –

merhaba nalan hocam ilk olarak beni bu hastalıktan allahın iznıyle sizinde desteginizle bu zorlu hastalıgı ve nöbet olusumununun seyreklesmesiyle cok mutluyum cocuklarımla nöbetsiz yasamayı sayenizde basardım bu konuda tesekkur eder sevgiler yolluyorum sizi en kısa zamanda allahın iznıyle görüşmek isterim sizi seviyorum sizi benim karsıma cıkaran allaha şükrediyorum herkese tavsiye ediyorum sizi ailemden biri gibi görüyorum saygılarımla öpüyorum

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Güveninize Ve Güzel Sözlerinize Çok Teşekkür Eder, Güzel Günler Dilerim, Sevgilerimle

Erkek
Bu**** Er**** –

Merhaba Hocam,20 yaşında erkek hastayım.Baş ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorun benden istediği Kraniyal MR inceleme sonucu bulguları: Kraniyoservikal bileşke normaldir.Serebellar hemisferlerde patolojik görünüm saptanmamıştır.Bulbus,pons ve mezensefalon yapılarında belirgin patolojik sinyal değişikliği izlenmemiştir. 3. ve lateral ventriküller belirgin izlenmektedir( Ilımlı non-kominikan hidrosefali)Serebral kortikal sulkuslar normal görünümdedir.Bilateral bazal ganglionlar,talamuslar ve kapsüler oluşumlar doğal izlenmektedir.Periventriküler beyaz cevherde ya da sentrum semiovalede patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır.İntrakraniyal hemoraji izlenmemiştir.İntrakraniyal kitle lezyonu saptanmamıştır.Ana vasküler yapılar ve dural venöz sinüsler patenttir. Doktorum izinli olduğu için sonuçları gösteremedim. Herhangi bir acil durum var mı,müdahale gerekli mi bilemiyorum. Sonuçlarımı yorumlarsanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.