Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Kü**** Sö**** –

Öncelikle kolay gelsin,şikayetim şiddetli baş ağrısı.Normal çalışma yaşantımda yada evde olduğum süre içinde nedeni belli olmadan şiddetli baş ağrısından dolayı aşırı rahatsız oluyorum.Ağrı ya alnımın sağında ya da solunda meydana geliyor.Bazı günler sabahları uykudan uyandığımda aynı baş ağrısı şikayetiyle tüm günüm devam ediyor.Ağrı kesici ilaçlar kısa süreli kesiyor fakat ağrının sürekliliği devam ediyor.Ama ortamın müsaitliğiyle 10 dakikalık bir uyku baş ağrımı tamamen geçiriyor.Nedeni ve tedavisi nedir değerli bilgilerinizi rica ediyorum.Teşekkür ederim.

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Tanımladığınız baş ağrısının migrene benzer yanları var, buna ek olarak sizde "ağrı kesici bağımlılığına bağlı baş ağrısı" da bulunabilir. Ancak verdiğniz bilgi, baş ağrınızın nedenini anlamak ve muayene yapılmadan tedaviyi buradan önerebilmek için yeterli değil. Mutlaka muayene olmanız gerekir. Size buradan önerilerim, makul saatlerde ve yeterli süre uyumanız, bir de haftada 5 tableti aşmayacak şekilde ağrı kesici kullanmanız olur. Güzel günler dilerim.