Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
se**** ya**** –

Merhaba Nalan hanım, ben 2005 yılından beri epilepsi hastasıyım son 2 yıldır uyku sırasında boşluğa düşer gibi sıçrama ve anlık kasılmalar dışında nöbetim yok nöbet dışında vücut da istemsiz hareketler var özellikle kol ve bacaklarda ayrıca 71 kiloyum 10 kilo ağırlığı kaldırırken bile vücudumda kasılma ve aşırı titreme oluyor çalışma konusunda beni sürekli sıkıntıya sokuyor ve günlük yaşantımı engeller duruma geldi heyete girsem % 40 rapor alabilir miyim. Teşekkürler...

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Kontrol altında olan, nöbet geçirmediğiniz epilepsi hastalığınızla @ özürlülük alabilmeniz mümkün olmaz. Tanımladığınız kasılma ve titremelere ise öncelikle tanı konulması, yani neye bağlı olduğunun anlaşılması gerekir. Bu tür istemsiz hareketler, epilepsi hastalığıyla birlikte bulunduğunda tanı olarak akla "progresif miyoklonik epilepsi" gelir. Böyle bir durumda @ mümkün olabilir. Size önerim, öncelikle epilepsi konusunda çalışan bir nöroloji doktoruna ya da ünüversite ve eğitim hastanelerinde bulunan epilepsi merkezlerine başvurmanız olur. Güzel günler dilerim.