Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
sa**** ka**** –

sol baldırım dizim ve yukarısı yanmalı,elektrik çarpması ve kesilme hissi ağrı, bu bölge kısmen uyuşuk ve çok hassas dr.verdiği ilaç: neurontin

Op. Dr. Candan HUNDEMİR
Candan HUNDEMİR -

Bel Emari Cekildi Mi? Varsa Sonucunu Yazin Lutfen..

Kadın
fa**** gü**** –

merhabalar doktor bey benim kayınpederim 42 gün önce 2. beyin kanamasını geçirdi yüksek tansiyondan dolayı e yoğun bakıma alındı bilinci gelip gidiyo ve solunum cihazına bağlı doktorlar gırtlağını delmekten bahsediyorlar bizde endişeleniyoruz bizi bu konu hakkında aydınlatırsanız çok mutlu olacağız.şimdiden teşekkürler.

Op. Dr. Candan HUNDEMİR
Candan HUNDEMİR -

Oncelikle Gecmis Olsun. Yanit Vermekte Oldukca Geciktim. Ozur Dilerim. Su An Durumu Nasil? Sorulariniz Olursa İletin Lutfen.

Kadın
ne**** te**** –

hocam hayırlı akşamlar 2005ve2011de açık beyin ameliyatı 2013tede gamma knife ışın cerrahisi opere geçirdim beynimdeki tümörün cinsi glial oligodendroglioma grade2 internette hastalığım hakkında bir çok şey okudum kötünün iyisi gibi 6 ayda bir kontrollerim var bu tümör hakkında beni tam bilgilendirirmisiniz her kontrole gittiğimizde ya mutluluktan veya yeni bir ameliyat olacağından bazende zamansızlıktan doktorumuzla bu konuları tam konuşamıyoruz ilginiz için teşekkürler

Op. Dr. Candan HUNDEMİR
Candan HUNDEMİR -

Kullandiginiz İfade Aslinda Herseyi Ozetliyor. "Kotunun İyisi". Kontrolleri Aksatmayin Yeter.

Kadın
em**** şi**** –

Merhaba Hocam; Benim beynimde kist olduğunu söylediler ve mr çekindim mr sonucunda Teknik:FLAIR aksiyal,T2A aksiyal-koronal-sagital,T1A aksiyal Bulgular: 4. ventrikül orta hatta,normal boyut ve konfigürasyondadır. Beyin sapı ve serebelluma ait belirgin patolajik sinyal değişikliği saptanmamıştır. Bazal ganglia düzleminde belirgin patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır. 3. ve lateral ventriküller normal ve konfigürasyondadır. Sağ frontal bölgede subkortikal,periventriküler beyaz cevher alanları içersinde yaklaşık 22*10 mm boyutlarında T2A seriler hiper.T1A serilerde hipointens kistik yer kaplayan oluşum izlenmiştir. Kortikal sulkuslar doğaldır.Orta hat şifti saptanmamıştır. Dr bana 6 ay sonra tekrar gelmemi söyledi yalnız raporu aldığında suskundu sonra bişey olmadığını söyledi bende emin olmak için size soruyorum.

Kadın
Er**** Tü**** –

Bel fıtığı başlangıcını geçirmek için ne yapmalıyım?

Kadın
Or**** a**** –

Hocam selamlar. Ben suan yurt disindayim. Bende yaklaşık bir seneden beri cinsel aktivite sonrası (orgazm olunca) çok şiddetli baş ağrısı oluyor.sigara ve alkol kullanıyorum.sebep ne olabilir.acciliyeti nedir.

Kadın
ES**** DE**** –

merhabalar.Bugün mr sonuçlarımı aldım.Sonucu şu: Lomber lordoz düzleşmiştir.L5-S1 diskinde dejeneratif sinyal kaynı vardır.Lomber vertebra korpus yükseklikleri ve dizilimleri normaldir.Konus medullaris normal lokalizasyondadır.l2-l3, l3-l4 düzeylerinden geçen kesitlerde disklerde herniasyon bulgusu gözlenmemiştir.epidural alan ve nöral foramenler açıktır.l4-l5 diskinde diffüz bulging vardır.Nöral foramenler açıktır.Sinir kökleri serbesttir.l5-s1 diskinde diffüz bulging zemininde posterosnatral-sol subforaminal sol subforaminal düzeye migre herniasyon vardır.Solda s1 sinir köküne belirgin bası izlendi.sağ nöral foramen açıktır.sinir kökü serbesttir. yorumlarsanız çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkür ederim.

Op. Dr. Candan HUNDEMİR
Candan HUNDEMİR -

Ameliyat Olmanızı Gerektirecek Tarzda Bel Fıtığınız Var.

Kadın
Ed**** Ka**** –

beyin tümörü ameliyatı ölüm riski ne kadardır ? Bir doktor bu konu ile ilgili ölüceksiniz diye rapor verebılır mı

Op. Dr. Candan HUNDEMİR
Candan HUNDEMİR -

Hayır.

Kadın
gü**** ka**** –

Mrb hocam Eşimde L4 L5 bel fıtığı olduğu söylendi sol bacagina müthiş bir ağrı artık dayanamıyor nasıl bir tedavi önerirsiniz

Op. Dr. Candan HUNDEMİR
Candan HUNDEMİR -

Oncelikle Gecmis Olsun. Ilk Pşanda Cerrahi Dogru Tedavi Sekli Olarak Gozukuyor.

Kadın
Me**** ce**** –

Merba doktor beybenim sorunun sol kalca kokunden parmaklara kadar inen agrilarim agrilar kalca kokunde bacagin arkasinda bir cizgi halinde diz arkasinda ve dizden asagi yanlara dogru ayak altindan parmaklara kadar uzaniyor. Agri cok fazla ayakta duramiyorum bir aya yakin evde yatiyorum Ama agrilar gecmedi ilackullaniyorum ayakta guc kaybi yok sadece parmaklarda karincalanma var.fakat 10 15 adim atinca muthis bir agri duyuyor ve duz uzaninca 5 10 dadikada geciyor. Ama adim atinca tekrrar agriyor. Ve saga egik duruyorum. Mr sonuclarimi yorumlarmisiniz.İnceleme saggital T1 (SE), T2 (TSE-FS), aksiyel T2 (TSE) sekanslarında çalışılmıştır. Lomber lordoz normaldir. Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Vertebra korpus yükseklikleri normaldir. Lomber intervertebral disk mesafeleri normal olarak izlenmektedir. Aksiyel serilerde L1-S1 intervertebral disk mesafeleri taranmıştır. L1-2 intervertebral disk intensiteleri normaldir. Nöral foramenler normal olarak izlenmektedir. Spinal kanal ön arka çapları normaldir. Faset eklemler normaldir. L2-3 intervertebral disk intensiteleri normaldir. Nöral foramenler normal olarak izlenmektedir. Spinal kanal ön arka çapları normaldir. Faset eklemler normaldir. L3-4 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı izlenmektedir. Bilateral nöral foramenler açıktır. Spinal kanal ön arka çapı normaldir. Faset eklemler normaldir. L4-5 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı ve sol foraminal protrüzyon ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Sol nöral foramen inferior kesimde daralmış olarak izlenmektedir. Sağ nöral foramen normal olarak izlenmektedir. Sol İnferiorda epidural yağ yastıkçıkları silinmiştir. Faset eklemlerde dejeneratif değişiklikler izlenmektedir. L5-S1 intervertebral diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sinyal kaybı ve sol paramedian ekstrüde disk ile uyumlu görünüm dikkati çekmektedir. Sol nöral köke bası izlendi. So nöral foramen spinal kanal giriş seviyesi daralmıştır Sağ nöral foramen normaldir. Faset eklemler normaldir. İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir. Konus medullaris normal seviyede sonlanmaktadır. Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır. Sonuç: Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz ve tariflenen disk patolojileri.

Op. Dr. Candan HUNDEMİR
Candan HUNDEMİR -

Oncelikle Gecmis Olsun. Solda Rapora Gore Patlamis Fitiginiz Var Ve Yakinmalarinizi Aciklar. Ameliyat Dogru Bir Karardir.