Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
ib**** Öz****

Merhabalar hocam ben bir hafta önce spermiyogram testi yaptirdim ve hiç sperm çikmadi testis ultrasonunda normal çikti hormonlar fsh 14.17 prolaktin 18.72 Lh 4.9 total testeron 215 simdi ne yapmamiz lazim lütfen bize yardimci olur musunuz

Kadın
Al**** su****

Iyi günler doktor bey... öncelikle sorularimizi cevaplandirdiginiz için çok tesekkür ederim... SKROTAL DOPLER INCELEMESI sonucu her iki testis parankiminde milimetrik yaygin kalsifikasyonlar izlendi. (Mikrolitiazis) . Yaziyor.. doktor bey benim sorum simdi ne yapmam gerekiyor. Üroloji uzmani üç ayda bir kontrol dedi

Kadın
Çi**** öz****

Iyi günler hocam esim geçen hafta spermiyogram testi yapti ve hiç sperm bulunamadi doktor azosperm dedi testis ultrasonunultrasonunda herseyi normal hormon testinde fsh 14.17 prolaktin 18.72 Lh 4.9 total testeron 215 çikti ne yapmaliyiz hocam bize yardimci olur musunuz

Kadın
nu**** ak****

hocam merhaba info adresinizden kayit saglayamadim ve iletisime geçemedim bu yüzden buradan yazmak durumunda kaldim.Yardimci olabilir misiniz?

Kadın
de**** ba****

Sayin hocam merhaba size kisa durumu yazacagim bilgi verebilrseniz minnettar olurum.Kardelsm 20 yasinda ve sakallari çikmamisti bu sebeple doktora gittik.Meger testisleri yerinde degilmis ve hipofiz yeterli derece de çalismiyormus.3 aydir pregynl kullaniyoruz.pazaretsi kontrolümüz vardi ve spermiogram istedi.Testesteron yükselmis ancak sperm olusumu SIFIR.Hayatina normal devam edebilrsin evlenebilirsin ancak çocuk için ümitli olmayalim dedi.Neyapabilriz ne önerirsiniz.Yardimlarinizi bekliyoruz.

Kadın
Ka**** TÜ****

Kaan Bey, biz 9 yillik evliyiz çocugumuz olmuyor tüp bebek tedavisine baslamak istedik esimin sper sonuçlari su sekilde DNA hasari;Pozitif ve Negatif kontroller esliginde TUNEL yöntemi kullanilarak floresan yöntemle isaretlenen sperm hücre DNA’larinin flow sitometrik kantitasyonu sonucunda hedef hücrelerin (R1) yaklasik % Literatür verileri ve laboratuvarimiz cut off degerlerine göre ‘normal olarak gözlenmistir. Referanslar: 1) In Situ Cell Detection Kit (Roche) 2) Rakesh (2010) Urology, 76(6):1380-6. Pubmed: 20573380 3) Muratori (2010) Informa, Vol. 56, No. 4 , Pages 277-285. Pubmed: 20718615 4) Henkel (2010) Andrologia 42(5):305-13. Pubmed: 20860629 Semen Sperm DNA Hasari ’inde apopitotik boyama paterni ile karakterize sperm DNA hasari ’ olarak saptanan bu oranin klinik veriler esliginde degerlendirilmesi önerilir.Genetik danisma verilmelidir. Semen Analizi;Miktar (ml) : 3.4 >= 1.5ml pH : 7.2 >= 7.2 Likefikasyon Süresi(37C) : 15 dakika <20 dakika Viskosite : Normal Normal Görünüm : GriOpak GriOpak 1. Saatte Toplam Hareketli Sperm Yüzdesi :% 25 >= %40 1. Saatte Ileri Hareketli Sperm Yüzdesi :% 20 >= %32 Toplam Sperm Sayisi (milyon/ejekülat) : 71.4 >= 39 milyon Sperm Yogunlugu (milyon/mL) : 21.0 >= 15 Milyon/ml Normal Morfolojili Sperm Yüzdesi :% Ektedir >= %4 Yuvarlak Hücre (milyon/ml) : <1.0 <5 Milyon / ml Lökosit (milyon/ml) : <1.0 <1 Milyon / ml Not :Canli sperm yüzdesi:% 42 (Tarafimizdan çalisilmistir.) Morfoloji ; SPERM MORFOLOJiSi (KRUGER KRITERLERINE GÖRE) INORMAL MORFOLOJILI SPERM YÜZDESI : % 0 IIBAS ANOMALiSi : % 100 1Akrozomal Defektler : % 14 2Strukturel Defektler(amorf,megalo,kucuk, uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 86 IIIBOYUN ve ARAPARCA (MIDPIECE) ANOMALISI : % 1 IVKUYRUK ANOMALISI : % 46 (Kuyruksuz, kuyruk açi, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi) VSITOPLAZMIK CIKINTI : % 4 VINORMAL BASI OLUP BOYUN, ARAPARCA ve KUYRUK ANOMALISI : % 0 Esim üç aylik Promatil Men kullaniyor. Bu sonuçlarla bebek olma ihtimali var midir? Promatil Men ile morfoloji düzelir mi ? Yönlendirmenize göre devam etmek istiyorum tedaviye. bir yikinti daha yasamaya gücüm kalmadi artik.

Kadın
Me**** da****

Hocam esim sperm testi yaptirdi sperm sayisi normal ama hareketliligi dusukmus biraz dedi doktor ne yapabiliriz

Kadın
Es**** Er****

Hocam merhaba. Esime sperm test örnegi yaptirdik ilk testte 1milyon sperm ve hiç hareketlu sperm cikmadi morfoloji de 0di. Ikinci kez yaptirdik sayi 2milyon olmus hareketlilik de olmus morfoloji 0di. Doktor direk tüp bebek dedi simdi arjinin selenyum ve igne kullaniyor. Normal yolla çocugumuz olmaz mi ?

Kadın
se**** de****

merhaba hocam.36 yasinda 9 yasinda 1 çocuk annesiyim.Esim 37 yasinda.5 yildir çocuk sahibi olmak istiyorum.Bu süreçte 2 düsügüm oldu.Tüp bebek tedavisi gördüm fakat negatif sonuçlandi.Benimle ilgilenen doktor, esime sperm DNA hasar testi yaptirdi.Hasar orani %32,4 çikti.Sperm sayisi 113 milyon,total hareket %34,progresif hareketli sperm sayisi 5 milyon.Doktorumuz IMPRYL tablet takviyesini verdi.Acaba yeterli olur mu? Cevaplarsaniz çok mutlu oluruz.Ilginize tesekkür ederiz.

Erkek
em**** ev****

hocam size ulasmak için verilen numara mesgul nigdeden geldik ama bir türlü ulasamadik lütfen yardimci olurmusunuz