Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
gü**** ge****

selamün aleyküm hocam ben siirtte ikamet ediyorum belimden rahatsızım doktora gittim belimde iki ayrı yerde fıtık sinir sıkışması dedı ine verdi kullandim iyi oldum ama tekrar başladı sol bacağıma vuruyordu zor yürüyordum ama ağrılarım tekrar başladı ne yapabilirim teşekkürler hocam

Kadın
Me**** yı****

Latarel reseses daralma...her iki nöral foromen kaudalden daralmıştır...t3 t4 ve t4 t5 diskerlinde minimal posterior sag parasantal annüler kaparcık mevcuttur...trokal kifoz artmıştır...trokal vertabada saga bakan minimal skolyoz vardır...lomber lordoz düzleşmiştirr....bi adet belimde bi adette boynumda fıtık var DİP NOT:Askerlik ne olur bnm hocam(nöral daralma ve latarel daralma kanal darlıgımıdır??

Kadın
me**** öz****

Iyi günler hocam benim bi sorum olacak ben 3senedir panik atak tedavisi görüyordum ilk olarak beyin tomografi çekildi sonuçta sol oksipital bölgede Diploe mesafesinde artışa neden olan süngerimsi tarzda kemik izlenmiştir fibröz displazi deniliyor bu kafamdaki şişlik 29senedir var bende doğumdan sonra oluşmaya başlamış geçen sene Emar çekildim sonuçta oksipital kemik solunda 60×55×29mm boyutunda ekspansiyona neden olan T1 ve T2 de Hipointens sinyal özelliğinde kitle lezyonu izlenmiştir deniliyor bu kötü bişey mi biyopsi şart mı bana bir zararı olur mu

Kadın
Bu**** ça****

Yaşım 25. Küçük yaşlarda bir kaza sonucu sağ oksipital kemiğinin 18 santimetre kemik alımı olmuştur. 2005-2006lı yıllardan sonra rahatsızlık duymaya başladım. 2011 de askere gitmeden askeri hastaneye sevk edildim. Askere elverişli değildir raporu verdiler bana. Rahatsızlığı gittikçe artıyor. Örneğin: hissetme duygularım gittikçe daha kötü oluyor. Bazen yazı yazmada zorlanmaya başladım, bi yere 5 saniyeden fazla odaklandığım zaman görme netliğinde zorlanıyorum. Ve baş ağrısı çekiyorum ama her zaman değil. Güneşte 2 saatten fazla kalırsam baş dönmesi ve bayılma oluyor. Sorum şu: acaba bunlar devam edermi veya bir tedavisi varmı? Birde askeri heyet dışında heyete katılmadım bir devlet hastanesinde heyete katılsam engelli raporu alabilirmiyim. Çünkü mesleğim yok ve vasıfsız olarak çalışamıyorum.

Kadın
Ba**** Öz****

Merhaba Hocam. Ben 2.5 ay önce belimden ameliyat oldum. Bel kaymasindan kaynaklı ömür kemigimde kırık vardı ve Fıtık mevcuttu. 6 tane platin takıldı. Şu anda ayakta durunca ya da çok oturunca sağ bacağımda ayağıma kadar ağrı oluyor ve bacagim uyuşuyor. Fizik tedavi doktoru normal olduğunu 8-9 ay surebilecegini söyledi. Alyse isimli bir ilaç verdi. Bu ilaç sinirleri guclendirir mi yoksa yalnızca ağrı için mi? Bir de bu ağrılarım normal mi? Ne kadar süre istirahat etmeliyim? Teşekkürler

Kadın
ku**** gu****

sayın hocam merhaba annemin şiddetli boyun ve bel ağrılarından dolayı mr çektirdik. sonucunu sizinle paylaşmak istiyorum. servikal aks düzleşmiştir. inceleme alanına giren intervertebral disklerde t2a kesitlerde sinyal intensite mevcuttur. servikal vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler mevcuttur. nezofaringeal yumuşak dokularda hipertrofi mevcut olup büyüğü 10mm çaplı iki adet kistik lezyon mevcuttur.(thornwaldt kisti) c3-4 intervertebral diskinde sol parasantral protüzyon mevcuttur. dural kese hafif basılıdır. subaraknoid mesafe kısmen daralmıştır. spinal kord ve her iki ventral kök serbesttir. c4-5 intervertebral diskinde posterosantral protüzyon mevcuttur. dural kese hafif basılıdır. subaraknoid mesafe daralmıştır. spinal kord ve her iki ventral kök serbesttir. c5-6 intervertebral diskinde sol parasantral herniasyon mevcuttur. dural kese basılıdır.subaraknoid mesafe daralmıştır. spinal kordve her iki ventral kök serbesttir. her iki nöral foramen daralmıştır. c6-7 intervertebral diskinde sol posterosantral herniasyon mevcuttur. dural kese basılıdır. subaraknoid mesafe daralmıştır. spinal kord her iki kök serbesttir. her iki nöral foraman daralmıştır. bu bilgiler doğrultusunda nasıl bir yol izlemeliyim? ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.saygılarımla.

Kadın
ya**** ta****

merhabalar Erol hocam,MR sonucum aşağıdadır..yardımcı olursanız ve ne yapmam gerektiği konusunda fikir verirseniz sevinirim. teknik: sagittal planda T1A,T2A, aksiyel planda T2A kesitler elde olunmuştur. lomber lordoz düzleşmiştir. L 4-5 ve L 5 -S1 disklerinin sinyal intensitesi T2 ağırlıklı serilerde erken dönem dejenerasyona sekonder azalmıştır. L4-5 diskinde geniş tabanlı herni kesesi,bilateral L5 köklerine bası izlenmiştir. L5-S1 diskinde kaudale migrasyon gösteren sığ herni kesesi,epidural mesafede daralma izlemektedir. diğer lomber seviyelerde intervertal disk posterior konturları fizyolojik sınırlarda,korpus ve intervertebral disk yükseklikleri normal,sinyal kanal genişliği normal,dural kese serbesttir. konüs medüllaris L1 düzeyinde sonlanmaktadır. paravertebral yumuşak dokular doğal görünümdedir. bel fıtığı konusunda herkes farklı şeyler söylüyor hocam kimi ilaç tedavisi diyor kimi de ameliyat 27 yaşındayım ve genç yaşta ameliyat olmak istemiyorum. bu konuda bir fikir verirseniz çok mutlu olurum ...

Kadın
Mu**** Kı****

Hocam merhaba bn küçükken kafamı çok şiddetli bir şekilde çarpmıştım çok şişmişti.bi doktor çatlak var dedi gibi herhalde ama bşy yok dedik ve fazla ilgilenmedik. sizce ilerde sorun olur mu ve nöronlar ölmüşmüdür, ?? ikinci soru ise bilgisayar ve telefon beyin hücrelerini öldürür mü telefon ölesine oyun oynamak için vb ..

Erkek
Zi**** Or****

Merhaba,mr sonucumu yorumlarmısınız L4-L5,diskinde hidrasyona sekonder T2 sinyal kaybı,ayrıca anüler yırtık ile uyumlu yüksek sinyal intensiteleri izlenmektedir. L4-L5,düzeyinde diffüz bulging ile uyumlu görünüm izlendi.Anterior epidural yağlı mesafeler basılanmıştır.Bilateral nöral foramenler inferiordan daralmıştır. L5-S1 düzeyinde posterosantral disk protrüzyonu izlenmektedir.Anterior epidural yağlı mesafeler basılanmıştır. SAYGILARIMLA..

Kadın
Öm**** ka****

Bi arkadasim araciligiyla yaziyorum 7senedir bel fitigiyim.ilk 5yil fazla zorlanmiyodum.fakat son 2senede kitlenmelerim artti.ilkten yilda bikere oluyordu ve 4-5gun bildiğiniz yatalak oluyorum.o yilda bi olan kitlenme ilerleyen zamanlarda 6ayda bi olmaya başladı.we bu sene 3ayda bi kitlenmeye kadar siklasti.ne yapmaliyim aram bey.