Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
em**** mü****

annem onbeş yıldır bu hastalıkla mücadele ediyo kiliste yaşıyo ve antepte tedavi görüyo . doktoru akciğer artık işlev yapamıor diyor. nefes alamıyor sık sık oksijene bağlanıyo. sayın hocam size getirsek yaşama şansı varmı yapılacak bişiler varmı ? saygılar

Prof. Dr. Nuran TÜRKÇAPAR

Merhaba, Annenizdeki akciğer tutulumu, fibrozis aşamasında ise, bu aşamada tedaviye yanıt vermez. Ancak Toraks HRCT'de yoğun alveolit varsa tedaviden fayda görebilir. Geçmiş olsun.

Kadın
Tu**** Ma****

DS-ANTI DNA AKTIVITES: Negative, SSA NATIVE=+++ RO 52=+++ CCP pozitif 20, Granüler patern ++, ASO:601 (0-200 IU/mL) RF:38,95 (10,7-20 IU/ml), Sedimentasyon:34, Göz Yaşı Testi: normal. Görme alan testi:140 çok iyi. El, ayak ve kas ağrısı var. Şişlik yok. Reyno var. Göğüs ağrısı ve taşikardi var (SVT/saneloc kullanıyorum). Talasemi minörüm. Yaş 30 bayanım. SLE, RA, Sjogren hangisi olabilir? Neden? Teşekküler.

Prof. Dr. Nuran TÜRKÇAPAR

Sizi muayene etmeden bu kisa bilgi ile tanı koymak yanlış olur. Ancak artritiniz varsa; romatoid artritiniz var ve muhtemelen buna şjögren eşlik ediyor/ Ağız veya göz kuruluğunuz yoksa, takip etmek gerekir gelışebilir. Ancak yeterli sayıda SLE kriterlerini de taşiyorsanız her üç hastalık da sizde olabilir. Otoimmün hastalıklarin ikili veya üçlü overlapleri görülen nadir bir durum değildir.

Kadın
ka**** su****

ben tnt hastasıyım el parmaklarım şiş ellerim için ne yapma gerektigini sordum ilaçları artırayımmı diye sordum cevap vermedler 25 mayısda romotoloji konferansına katıldım yabacı uzmalar eşlinde onlarda sordugum soruya cevap vermediler.ilac olarak sunları alıyorum plaquuenil 200 2x1 emthexate7.5mx2salı günü alıyorum folbiol50mg haftada 150 mg alıyorum per cuma cmtsi teşekkürler koylay gelsin hacam.

Prof. Dr. Nuran TÜRKÇAPAR

Merhaba, tnt ile hangi hastalığı kısaltıyorsunuz anlamadım. Yakınmalarınız nedir. Hıc bir romatoloğun sizi değerlendirmeden ilaç dozlarınız hakkında görüş bildirmesi imkansız. Geçmiş olsun