Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
ay**** ka****

1.5 yıl ara ile iki sezeryan oldum ikinci sezeryanda doktorum dikişlerde biraz yapışma vardı birde dikerken dokuların parçalanıyordu dedi son sezeryanda 4 yıl geçti 3.sezeryan düşünebilirmiyim gene dokularım yırtılırmı yada önceki yspışıklık sıkıntı çıkarırmı kadın doğumcu genel cerrahlara sormak lazım dedi

Erkek
Ff**** Ku****

hocam öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Hocam ben makatta bir şişlikten dolayı hastaneye genel cerraha gittim. Doktor makata baktı ve anal fissür olduğunu söyledi. Akıntı, Kabızlık, kanama olup olmadığını sordu. Bende yok dedim. Hatta muayeneden 6 ay kadar önce ordan tuvalet kağıdına kan geldiğini söyledim. Şuanda şişlik dışında bir sıkıntımın olmadığını söyledim. Doktor reçete yazdı ve Tanı olarak anal fissür, proktit yazdı. İlaç olarakta cipro 500. Hocam benim internette araştırdığım kadarıyla proktit cinsel yolla bulaşan enfeksiyon Kaynaklı olabiliyormuş. Ben aynı zamanda takıntı hastası olduğum için size bi kaç soru sormak istiyorum. Cevap verirseniz çok sevinirim. 1.sorum: proktit daha çok cinsel yolla bulaşan bir hastalık mıdır? Çok sık Görülen bir hastalık mıdır? (Internette hep cinsel yolla bulaşmayı konu edindikleri için soruyorum) 2.sorum: normal kadın erkek cinsel birleşimiyle, Erkeğe bulaşan bir enfeksiyon proktite sebep olur mu? Yoksa sadece ters ilişki(anal) mi proktite neden olur? Hocam bu soruları sormamın nedeni internette yazan şeyleri ( ters ilişki ) yapmadığım halde, hatta nefret ettiğim bir durum olduğu halde, doktorun böyle bir Tanı yazmasındandır. hocam konuya hakim bir uzman olarak, Allah rızası için cevap verirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Kadın
Fİ**** AY****

Merhaba Erhun bey, yapılan ultrasonda sol lob alt kesimde mikst ağırlıklı solid 38*25 mm, sağda üst pold izoekoik solid 3,5*2 mm boyutlarında gerçek nodül mevcut olduğu belirtildi. Ameliyat olmam gerektiği söylendi. sizce ameliyatsız tedavi olmam mümkünmüdür ne kadar tehlikeli bir durum ve ameliyat olmadığım takdirde ne tür sıkıntılar yaşarım. Siz ameliyatı önerirmisiniz. Durumumla ilgili görüşlerinizi belirterek bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Kadın
sa**** de****

kilolarimdan dolayi mide katlama yaptirmak istiyorum fiyati ne kadar ?

Kadın
Se**** Ga****

merhaba ben 20 yaşındayım 1 ,2 ay önce bir kitle hissettim sol meme de ve doktora gittim Ultrasonda "SOL MEMEDE SAAT 12 HİZASINDA 25X17 MM BOYUTUNDA LOBULE KONTURLU FİBRÖZ SEPTA İÇEREN HİPOEKOİK SOLİD KİTLESEL LEZYON İZLENDİ (FİBROADENOM ?) bunu gören doktorumuz kitle büyük olduğu için beni biyopsiye yolladı ona göre karar verecek iyi kitleyse kalacak orda büyüyünce alırız dedi ben bunu istemiyorum şimdi almaları gerek diye düşünüyorum doktorun bize dediği doğru mu?

Erkek
Me**** Bo****

Hocam merhabalar benim yaklaşık bir aydir kasigim agriyor urolojiye gittim idrar kan örneği aldilar birşey cikmadi ama hala agriyor sirtustu uzaninca daha fazla agriyor ayaktayken bazen agriyor bazen de hic agrimiyor ne yapmam lazim

Kadın
de**** ka****

Merhaba Hocam. Ben sürekli büyük ve küçük tuvalete gidiyorum. Yemek yedikten sonra sigara içiyorum her sigara içtikten sonra büyük tuvaletimi yapıyorum ve tam boşaltım hissetmiyorum. Nerdeyse her gün baş ağrısı göz ağrısı ve sırt ağrısı yaşıyorum. Ağrılarımın hepsi de sol taraftan bulunuyor. Sol gözüm sol kaburgam ve başımın sol tarafı ağrıyor. Tuvaletimi yaptıktan sonra, gaz çıkardığımda ya da geğirdiğimde ağrılar azalıyor. Sürekli uyuma isteği ve halsizlik isteği var. Sol burun kanalımdan beyazımsı sümük oluyor ve bunu sanki burnum tıkanmış gibi hissediyorum. Gaz çıkardığımda burnumdaki tıkanlık biraz azalıyor. Bana bu konuda yardım etmeniz ve bilgi vermenizi rica ederim. Saygılarımla…

Kadın
Bu**** Di****

20 yasında erkek bir tanıdığıma hipertiroidi teshısı koyuldu. Fakat doktoru kısırlıktan bahsetmemiş. kısırlık ıcın ayrı bir test mi gerekir yoksa değerler sonucu bu anlaşılır mı ? kısırlık mevcutsa tedavisi var mıdır ? Ilac devam etmezse bu sorun daha sonrakı asamlarda ortaya çıkabilir mi ?

Kadın
Se**** Bo****

Bilateral inguinal bölgeye yönelik yüzeyel doku USG incelemede; Sağ inguinal bölgede operasyon öyküsü olan hastada; sağda 10 mm ve solda ise 12 mm'lik defektif alandan valsalva manevrası ile yağlı dokunun geçişi izlenmektedir. ( bilateral inguinal herni). hocam bunun anlamı nedir bi yardımcı olurmusunuz ?

Erkek
Or**** Ul****

Merhabalar hocam öncelikle hastalarla olan sosyal iletişiminizden dolayı teşekkürler. Hocam benim öyküm; yaklaşık 1 yıl önce halı saha maçında göbeğime sanki bir anda bıçak saplanmış gibi bir ağrı girdi, daha sonra bunun üzerine devam edince sıcaklıktan olsa gerek ağrı geçti fakat daha sonra göbek etrafında özellikle sol tarafta genelde Yanma tarzında ağrılar 1 yıldır devam ediyor ve artık can sıkıcı bir hal aldı. Daha önce yaklaşık 10 ay önce 1 defa İlaçlı BT, bir kaç defa ultrason ve hatta kolonoskopi bile oldum, fakat herşey normal dendi. 1 Aralık 2014 de özel bir merkezde ultrasonda yine bişey çıkmadı. Bu aralar yanma ve ağrılar devam ettiği için devlet hastanesinde tekrar ultrasona genel cerrah gönderdi ve bu kez radyoloji uzmanına öyküyü anlattığımda detaylı bakınca; Umblikal düzeyde batın ön duvarında yaklaşık 19 mm çaplı herniye mezenter yağ dokusu mevcuttur. Batın linealva düzeyinde 5 mm çaplı defekt izlendi. Bunlar ne anlama geliyor ağrılarımın nedeni bu mudur? Saygılarımla kolay gelsin