Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
si**** bu****

Merhabalar hocam. Ben 27 yaşındayım ve 4 ay önce kabızlık, karın ağrıları, karında şişkinlik, gaz sıkışması, göğüs ağrıları nedenleriyle doktora başvurdum. Bazı testlerden sonra bende IBS olduğunu söylediler ama ben kafaya taktım ve sonrasında geğirme problemi başladı. Endoskopi sonucu gastrit çıktı ve endoskopiden 1*2 gün sora normale döndüm ve sonrasında kolonoskopi yaptırdım onda da birşey çıkmadı. Geğirme problemlerim gene başladı 1 haftadır ve endoskopiyi 2,5 ay önce yaptırtmıştım. Doktorum IBSden kaynaklandığını söyledi, 1 ay sonra gelip helikobakteri için dışkı testi yapabiliriz istersen dedi. Bu 2,5 ay içinde ülsere felan çevirme ihtimali var mıdır bu gastritin eğer içtiğim antibiyotikler ile düzelmediyse? Yoksa IBS de geğirme problemi yaratır mı böyle hocam? Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

Kadın
er**** so****

kolay gelsin uzun zamandır yutma zorlugu çekiyorum yani bir lokmayı dahi su ile yutabiliyorum ayrıca salyamsı bir sıvı agzıma geliyor birde aşırı tükürük gibi birşey agzıma doluyor artı gögüs kafesini alt üçgen birleşim yerinde bazen aşırı agrı oluyor yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin