BRSHH'nin 88. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ''Ruh Sağlığında Türkiye'nin Yüzyıl Vizyonu: Toplum Temelli Psikiyatri Sistemi'' konulu toplantı düzenlendi.
Hastanenin gelişimini anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıda konuşan Doç.Dr. Erhan Kurt, Türkiye'de Ruh Sağlığı ve Eylem Planı'nın 5 Eylül 2011'de yürürlüğe girdiğini ifade etti.
Kurt, Toplum Psikiyatrisi Modeli'nin gittikçe önem kazandığına dikkati çekti. Doç.Dr.Kurt, Ruh Sağlığı Haftası'nı gecikmeli kutladıklarını ifade ederek, ''Bu hafta hastalıkların tedavisine dikkati çekmek, ve toplumda farkındalık yaratmak için kutlanıyor. Bu yıl ki temayı ''Toplum Temelli Psikiyatri'' olarak belirledik. Bu temayla hastane sınırlarından çıkarak toplum içine girmeye çalışacağız. Böylece yardım almaya çekinen kişilere ulaşmaya çalışacağız'' dedi.
SLAYT: MUTLULUK VEREN KOKULAR
Daha önce kurulan Bakırköy, Zeytinburnu, Güngören ve Küçükçekmece Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nden olumlu sonuçlar aldıklarını belirten belirten Başhekim Kurt, hastanelerinde yatarak tedavi gören hasta sayısında ciddi azalma olduğunu vurguladı.
Doç.Dr. Kurt, ''Yıl sonuna kadar İstanbul'daki toplum ruh sağlığı merkezlerini 8'e çıkaracağız. Bu merkezler sayesinde evlerine kapatılan hastalarımız ve hasta yakınlarının tedavileri, toplum içinde yapılacak. Çeşitli uğraşlarla hastalıklarının üstesinden gelmeleri sağlanacak'' diye konuştu.
İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir de hastanenin 88 yılda çok geliştiğini ve değiştiğini anlatarak, ''Türkiye'nin yeni ruh sağlığı modelinde bu hastanenin önemli katkısı var. Mahalle arasında açılacak toplum ruh sağlığı merkezleri çok önemli'' dedi.
Konuşmaların ardından, Dr. Şahap Erkoç ''Deliliğin Tarihi'' ve Dr. Mehtap Arslan Delice ''Toplum Temelli Psikiyatri'' başlıklı birer sunum yaptı.
Toplantıya Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.
Op. Dr. Sinan GÖKER
Hocam merhaba aşağı yukarı 2 yıldır sizi takip ediyorum sizi son umudum olarak görüyorum görme bozukluğum ve aşırı kalın mercekli gözlüklerim yüzünde... devamı
Bulimiya Hakkında Yanlış İnanışlar
Bulimiya Nervoza: Risk Altındaki Çocuklar
Zayıflamayı Sağlayan 10 Besin
Bulimiya Nervoza: Kadınlarda Ciddi Yeme Bozukluğu
Bulimiya Nervozayı Önlemek