
Merhaba hocam 7 sene önce kemoterapi gördüm ama son 7 senedir ilaç kullanmıyorum 3 hafta önce sperim tahlili verdim fakat hücre bulunamadıgı söyledindi lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
Merhaba hocam 7 sene önce kemoterapi gördüm ama son 7 senedir ilaç kullanmıyorum 3 hafta önce sperim tahlili verdim fakat hücre bulunamadıgı söyledindi lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
1,5 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyor Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde doktora gittik eşimde problem çıkmadı. Bende üroloji bölümünde hormon ve genetik testi yaptırdım problem yok dedi. sperm testi yaptırdım. ilk testte sperm sayısı 2.5 milyon çıktı 15gün ara ile ikinci testte 3milyon çıktı. doktor tüp bebek diyor. hocam normal yolla olması için farklı bir tedavi yöntemi var mı ne yapmam gerekiyor.
merhaba Kaan Hocam, iki kez varikoselden ameliyat oldum ama ameliyat öncesiyle sonrası arasındaki sperm kalitesinde pek değişiklik olmadı. sayı 8 milyon hareketlilik yok gibi. bir kez eşimle aşılama yaptırdık sonuç negatif çıktı. yalnız bu tedavi sürecinde sperm hareketini ve sayısını artırmak için bana herhangi bir ilaç vermediler. şimdi ikinci tedavi için doktorumuz direkt tüp bebek tedavisine geçelim dedi. bu süre zarfında sperm kalitesini artıracak ilaçlar kullanmamı tavsiye eder misiniz veya siz ne önerirsiniz. şimdiden teşekkür ederim.