Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemoroid hastalarının makatta kanama ve ağrı şikayetleriyle kendilerine geldiğini söyledi. Hemoroidin iç ve dış hemoroid olmak üzere ikiye ayrıldığını ifade eden Şentürk, iç hemoroidlerin 4 evreden oluştuğunu, 1 ve 2. evrede hastalarda genelde ilaç tedavisi uygulandığını, 3 ve 4. evre hastalar içinse basitten klasiğe doğru uzanan tedavi yöntemlerini uyguladıklarını kaydetti.

Bu tedaviler içerisinde en fazla uygulananların band ligasyon (lastik bant yöntemi ile bağlama), skleroterapi (iğneyle kurutma) ve lazer koagülasyon (lazerle kurutma) yöntemleri olduğunu anlatan Şentürk, bu yöntemlerin en büyük handikabının, tekrar etme oranlarının yüksek olması riski bulunduğunu vurguladı.

Video: Basur (Hemoroid)

Şentürk, ultrason eşliğinde arter ligasyon yönteminin ise ameliyata karşı birtakım üstünlükleri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''45 dakika süren açık cerrahi işlemine karşın ultrason eşliğinde arter ligasyon yöntemi 20 dakika sürüyor. Hasta yürüyerek taburcu oluyor ve aynı gün işinin başına dönebiliyor. Uygulamanın en önemli özelliği tedavi sonrasında herhangi bir ağrı ve sızının olmayışı.''

Op. Dr. Uğur CANGEL

Sağ bacağımda toplardamar tıkanıklığı var. Diğer damarlara yapılan lazer veya radyoterapi ile ameliyatsız çözüm ler veya başka bir çözüm bende niye ol... devamı