Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Fu**** Av**** –

Merhaba Sinan Bey Uzağa bağlı görme bozukluğum var Sağ Gözüm 6 derece Astigmat Sol Gözüm 2 buçuk derece Astigmat ve Hipermetrop ta iki gözüm de 4 derece 26 yaşındayım yaklaşık 8 9 yaşımdan beri gözlerim bozuk gözlüklerimi de düzenli olarak kullanmadığım için bu kadar ilerledi 19 yaşımda sağ gözüm 4 dereceyken ameliyat olmak istedim fakat 24 25 yaşına kadar beklemem gerektiğini aksi taktirde tekrar ilerleyeceğinden bir ameliyat daha olmak zorunda olacağım söylendi ve olmadım. Bu senenin Haziran ayında özel bir göz hastanesine gittim sağ gözümü 5 derece ölçtü ve lazere uygun olduğunu sıfırlanabileceğini 0 25 0 50 ye kadar düşeceğini söyledi 3 buçuk ay sonra başka özel ve iyi bir hastaneye gittiğimde de sağ gözümün aslında 6 olduğunu ve göz tembelliği olduğu gerekçesiyle en fazla 2 numaraya kadar düşeceğini ve lazer operasyondan sonra tekrar gözlük takmam gerektiğini bildirdi. Bir hasta olarak çok büyük çelişki içindeyim gittiğim hastane ve doktorlar iyi evet ama biri sıfırlanabileceğini diğeri sıfırlanamayacağını söylüyor ve haliyle kafam çok karıştı biri sağ gözümün %20 diğeri %50 gördüğünü söylüyor. Kime inanacağımı şaşırmış durumdayım. Sizin bu alanda çok başarılı olduğunuzu duydum ve araştırdım yardımcı olursanız çok sevinirim. Gerçekten ileri derecede ki Astigmat sıfırlanmaz mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Op. Dr. Sinan GÖKER
Sinan GÖKER -

Genel bir göz muayenesi ve tetkikler sonrası göz yapınız uygun ve numaralarınız durmuş ise lazer operasyonu olabilirsiniz. Operasyon sonrası gözlükle görebildiğiniz kadar net görebilirsiniz. Kesin göz tembelliği tanısı konuldu ise,Lazer sonrasında neurovision denilen göz tembelliği tedavisi önerilebilinir. Yüksek dereceli astigmatlarda 2 aşamalı lazer de önerilebilinir. 1. aşamada astigmatlarınızı ve numaralarınızı belli oranda düşürülerek yapılan femto second lazer ile astigmat tedavisi ve 6. ayda kalan numaralar için lazer işlemi yapılabilinir.