Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Ni**** Çe**** –

3,5 yaşındayken oğlumun sağ dirseği üst kısımdan kırıldı.Ameliyat sonrası hareket kısıtlılığı meydana geldi.Şimdi 5,5 yaşında.Doktorumuz yeni bir ameliyatla kas gevşetme önerdi.Yeterli açı kazanımı sağlanamazsa aynı ameliyatın devamında kolun kırılarak açı verilmesi gerektiğini söyledi. -Kolu kırılarak açı verilmesi ne kadar doğru bir yöntemdir. -Kas gevşetmeyle açı kaybının günlük ihtiyacı görecek kısmı giderilirse kolun yeniden kırılması ne kadar gerekli olur.

Op. Dr. Tolgay ŞATANA
Tolgay ŞATANA -

Oğlunuz gelişme çağında olduğunda eklem hareket genişliğini tamamlayamazsa, büyüme o hareket genişliğindeki ekelm yüzeyi kadar olur ve kalan bölge eklem özelliğini yititip kalıcı deformite gelişir. Eklem kontraktürü dediğimiz sertliğin tedavisi öncelikle yumuşak doku ameliyatları ile gevşetmelerdir, yeterli olmazsa kemik ameliyatları ile yaşamla uyumlu hale getirilir. Tedavi sıralamanızın doğru olduğunu düşünüyorum ancak kontraktürün sebebinin eklem içi engel yaratan bir durum ise doğrudan eklem artroskopisi çok daha uygun bir çözüm olacaktır. Geçmiş olsun