Kişinin aklında başka bir şey vardır ya da planladığı bir şey vardır.
 
Ama örneğin kişi giysilerini nereye koyacağını bilemeyebilir ya da buzdolabına koyabilir. Ya da her zaman alışık olduğu davranışları göstermiyorsa, giyinip kuşanmasında sıkıntılar yaşıyorsa, ailesine, yakınlarına ilişkin bilgileri kalıcı olarak unutuyorsa, yeni öğrendiği şeyleri hatırlamakta zorlanıyorsa, bunlar önemlidir ve organik bir hastalığın belirtisi olabilir.
 
Yakın belleğin bozulması
 
Çünkü demans denilen unutkanlığın, özellikle de Alzheimer tipindeki en belirgin özelliği, yakın belleğin bozulmasıdır ve artık öğrenme işlevini yerine getirememektir. Kişi duyduğu bir haberi, okuduğu gazeteyi, kendisine söylenen bir şeyi hemen sonrasında hatırlamaz. Bunlar önemlidir ve mutlaka doktora başvurmayı gerektirir.

Slayt: Alzheimer Hakkında 7 Yanlış Kanı
 
Bir epilepsi hastasında dıştan görünmeyen ama bilinç bozukluğuyla seyreden arka arkaya nöbetler olduğunda, mutlaka bu kişilere bir beyin elektrosu çekip, gerçekten epilepsiyle ilgili bir durum olup olmadığına bakılmalıdır.
 
Tümör belirtileri
 
Özellikle çocuklarda öğrenme güçlüğü, yani söylenenleri çabuk unutması, hatırlamaması gibi sorunlar yaşandığında mutlaka epilepsi yönünden de değerlendirilmesi gerekir.
 
Beynin ön bölümününü de içine alan ve yavaş gelişen tümörler vardır. Ya da korpus kallozum denilen ve beynin iki yarısını birleştiren bir bağlantı bölgesi vardır ve buradan bilgiler birbirine aktarılır. Buralardaki tümörler de sanki depresyon ya da demansmış gibi belirtiler verebilir. Dolayısıyla hastaları bu açıdan da mutlaka bir beyin görüntüsüyle değerlendirmek gerekir.
 
Bazen de beyin damarlarında küçük tıkanıklıklar olabilir. Özellikle tansiyon hastalarında, şeker hastalarında, ileri yaşlarda görülür. Bu durum da unutkanlıklara, demansa yol açabilir. Fakat bunlar Alzheimer’dan farklıdır. 

Özer SELİMOĞLU

merhaba . ben lise 2. sınıfa giden bir öğrenciyim .boyum 1,78 kilom 58 . bu gün internette gezinirken mafran sendromu diye bir hastalık duydum . belir... devamı