İki çeşit çil bulunmaktadır: Basit çiller ve güneş yanığı çilleri. Basit çiller genellikle bronz renkli, yuvarlak ve iğne ucu büyüklüğündedir. Güneş yanığı çilleri genellikle daha koyu renkli, düzensiz şekillerdedir ve bir kalemin silgisinden daha büyük olabilirler. Güneş yanığı çilleri genellikle, insanların en şiddetli güneş yanıklarına maruz kaldığı sırtın üst kısmında ve omuzlarda daha yaygındır.

Ephelide, çillerin tıbbi terim olarak karşılığıdır. Bu terim, bronz renkte, hafif kırmızımsı veya açık kahverengi olan ve genellikle yaz aylarında ortaya çıkan düz noktalara karşılık gelir. Genellikle açık tenli insanlarda oluşur ve bazı ailelerde kalıcıdır. Kızıl saçlı ve yeşil gözlü insanlar genellikle bu çil türüne daha meyillidir. Düzenli bir şekilde güneş losyonu kullanmayı içeren güneşe karşı korunma, bazı çil türlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Lentigine, daha koyu renkli çillerin ve güneş yanığı çillerinin belirli türleri için tıbbi bir terimdir. Lentigine, genel çillerden daha yaygın olma eğilimindedir ve kışın da azalma göstermezler. Bu tür benekler lentigo simplex olarak tanınmaktadır. Lentigine, genetik sendromların nadir görülen bir parçası olsa da, genel olarak izole olan ve önemsiz beneklerdir.

Uzm. Dr. Hakan Rauf TÜFEKÇİ

Merhaba ben teshisi yeni koyulmus sayilan ankilozon spondilit hastasiyim humira igne kullaniyorum .fakat agrilarimda azalma olmadi .doktoruma söyledig... devamı