Çocuklar grip oldukları zaman tedavileri genellikle evde yapılır. Hastane tedavisi ise nadiren gerekli olur. Çocuklar bir doktor tarafından görülüp ateş düşürücü, halsizliği giderici ilaçlar verildikten sonra, çoğunlukla evde tedavi edilirler. Nadiren de olsa hastaneye götürülme nedenleri ise, ortaya çıkan komplikasyonlardır. Yani zatürree, menenjit, mikrobun kana karışması, diğer organların hasta olması, çocuğun havale geçirmesi gibi durumlarda hastaneye götürülebilir. Bunun dışında bazen çocuğun ateşi çok fazla yükselmekte ve düşürülememektedir. Bu koşullarda da hastane bakımı gerekebilir.

Ayrıca çocuğun yeterince beslenemediği ve sıvı alamadığı durumlarda serum takmak gerektiğinden, çocuğu hastaneye götürmekte fayda vardır. Bu koşullar dışında, grip olan çocukların ev koşullarında tedavi edilmeleri hem yeterli hem de doğru olacaktır. Çünkü en iyi tarzda bakacak olan, çocuğun anne ve babasıdır. Bir komplikasyon kuşkusu olduğu zaman, doktorun önerisi ya da anne babanın isteğiyle çocuklar hastaneye nakledilebilirler. Anne babanın tereddüt ettiği, ateşin düşürülemediği, havaleye bir eğilimin gündeme geldiği durumlarda bir doktora danışılmasında, teşhis ve tedavi için bir hastaneye götürülmesinde yarar olabilir. Burada kararı anne baba ve aile doktoru birlikte vereceklerdir. Bazı durumlarda geç kalmak, çocuklara zarar verebilir. Bu nedenle zamanında verilecek bir kararla çocukları hastaneye götürmekte fayda vardır.

Prof. Dr. Tanfer KUNT

sayın doktor bey ben yozgatda yaşamaktayım 20 gün önce grip oldu gribin ikinci gününde doktor dil üzerinde lekeleri uzman kkb görünmemi istedi ünivers... devamı