Pilatesin Kökeni ve Tarihi
Pilates 1880 yılında Almanya’da doğan Joseph Pilates tarafından geliştirilmiştir. Joseph Pilates, 1926 yılında karısıyla birlikte Almanya’yı terk ederek New York’a yerleşti ve ilk Pilates egzersiz stüdyosunu burada açtı.
Daha sonra, kısa sürede dansçılar ve aktörler tarafından çok beğenilen 36 inanılmaz egzersizi geliştirdi. O tarihlerde, Pilatesin vücuda olan yararları dansçıların ve aktörlerin dünyasında büyük ve çok konuşulan bir sır haline gelmişti.
Pilates Egzersizi Nedir?
Joseph Pilates yöntemi eğitim nedir? Pilatesin özü, kişinin iç gücünü artırmaktır. İç gücünüzü kullanarak ve artırarak sadece bel bölgenizi korumazsınız aynı zamanda daha düzgün bir fiziğe de sahip olursunuz.
Burada sözü edilen iç güç, Joseph’in güç evi olarak adlandırdığı bölgedir ve göbek deliğinin hemen altında, karının alt kısmında yer alır. Karın kaslarını, omurgayı ve kaburgayı içerir.
Pilatesin bütün bileşenleri kaslarınızı güçlendirmekle uzatmak, vücudunuzun şeklini değiştirmek ve etkili duruşunuzu geliştirmektir. Böylece zamanla kıyafetlerinizin içinde kendinizi daha farklı hissedersiniz.
Joseph H. Pilates’e göre: “Pilatesle on seansta kendinizi daha farklı hissedersiniz, yirmi seansta farkı görürsünüz ve otuz seanstaysa tamamen farklı bir vücuda sahip olursunuz”.
Boy Uzatmak için Pilates egzersizleri: Pilates boy uzatır mı uzatmaz mı?
Aslında Pilates, sadece bir boy uzatma egzersizi ya da boy uzatmak için yapılan egzersizlerden biri değildir ve sizi daha uzun boylu biri yapmaz. Pilates sadece kişin duruşunu geliştirir, böylece kişi daha dik durur ki bu da kişiyi daha uzun boylu gösterir.
Ama birçok kişi bir süre Pilates yaptıktan sonra sadece duruşlarının geliştiğini değil aynı zamanda daha uzun olduklarını da iddia edebiliyor.
İnsanlar çoğu zaman potansiyel boy yüksekliklerine ulaşamazlar. Birçok farklı yaşam tarzı faktörleri yüzünden sırt, omuz, kalça ve bacak kasları güçsüzleşir ve hantal hale gelir. Hantallık, insanlarda çökmüş bir duruş şekline neden olur ve kişi boy uzunluğunun bir kısmını gösteremez. Yani, kişi olduğundan daha kısa görünür.
Pilates egzersizleri bu gibi şikayetleri göğüslerinizi genişleterek, sırtınızı güçlendirerek ve ayak kaslarınızı esneterek düzeltir. Böylece duruşunuz gelişir ve boyunuz kısmi olarak uzar.
Pilatesin boyunuzu uzatmaya yardımcı olma olasılığı henüz bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da Pilatesin oldukça etkili ve güçlü bir egzersiz olduğu kanıtlanmıştır. Pilates güç ve esneklik üzerinde duruyor. Bütün bunların yanı sıra Pilates boyun ve sırt bölgenizdeki ağrı ve gerginliği azaltır, kaslarınızı güçlendirir ve vücudunuzun forma girmesini sağlar. Eğer arama motorlarında Pilates hakkında küçük bir araştırma yaparsanız, avantajlarını ortaya koyan birçok sonuçla karşılaşırsınız. Pilates sağlığınız ve vücudunuz için gerçekten çok önemli olduğundan zahmete değer bir egzersizdir.
Pilates Öğrenin
Pilates öğrenmenin en iyi yolu ya grup ya da özel Pilates derslerine katılmaktır. Grup dersleri, fiyat olarak daha ucuz olabilirken eğitmeninizin bir süre öğrencisi olduğundan ihtiyacınız olan tüm dikkati eğitmeninizden göremeyebilirsiniz. Birebir özel derslerdeyse öğrenme süreci daha yoğun geçerken, daha fazla para ödemek zorunda kalırsınız.
Bu seçeneğin yanı sıra internetten ya da mağazalardan kolaylıkla Pilates egzersiz videolarına ulaşabilirsiniz. Hatta temel düzeyde Pilates egzersiz video sürümüne ücretsiz ulaşabilirsiniz.
Pilates için Kaynaklar
Pilates hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa herhangi bir arama motoruna:
- “Pilates egzersiz DVD’leri” ya da “Pilates egzersiz videoları” yazın
- Ücretsiz Pilates egzersizlerini ulaşmak için “Ücretsiz Pilates” ya da “ücretsiz Pilates egzersizleri” yazın
- Şehrinizdeki Pilates kurslarını öğrenmek için “Pilates kursu-şehrinizin ismi“ni yazın.
Boy Uzatmaya Yönelik 8 İpucu
Prof. Dr. Fahri ERDOĞAN
20 yaşındayım boyum 154 boy uzatmak için ne yapmam lazım egzersiz dışında çünkü artık boyumun kısa olması psikolojimi bozuyor ... devamı
Evde Bel Ağrısının Dindirilmesi
Boy Uzatan Egzersizler
Bacak Ağrısı
Kol Alçısı 16 Günde Beyni Değiştiriyor
Sistemik Lupus Eritematoz (Sle)’Li Hastalarda Gebelik?