Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
Ce**** Ça**** –

sayın doktorum ben yıl lardır uzman doktorlara gidiyorum dermotoleji lepra hastanesine 1.5 yıldır gidiyorum her gitmemde bana ilaç verip gönderiyolar ben ilaçları kullanıyorum fakat bana satinde ilaçları kullanmadı için ilerleme olmadı sölediler ben devlı proğrama uyuyorum ama ben onlara bana derideki incelenmesi numunelerle laboratuvar ortamında mantar bulgularını araştırmasını istedim bana dedikleri sen bizden dahamı iyi bilyosu interneten incelemelerimde doktolar ilk önce hastalığın tanımı için parmak bölgesinde parça alınıp incelenmesi gerkti görüyorum doktorların yaptığı sadece bana ilaç verip göndermek ben artık kullandı ilaçlar bana fayda vermiyor bunu gördüm arife günü dahil evde dışarı çıkamadım ayağımın altında saki kesmişler üzerine basamıyorum yani bayramı evde kimse gidemeden geçirdim halada ilaç kulanıyorum ben zengin bir insan değilim artık inacımı umudumu doktorlora karşı alerjik antipati oldu içimde siz olsadınız ne yapadınız her gitiğim doktora sölüyorum bende bir numu alında inceleyin onlara bana yaptıkları ilaç verip göndemek bu mantar bende 5 yıldır var bir düzeliyor sonra tekrar başlıyor bu yüzden ne işime konsanti oluyorum nede hayatıma siz ne öneriyosunuz bunu öğrenmek istemiştim

Uzm. Dr. Günnur ÖNARSLAN
Günnur ÖNARSLAN -

Ayak parmaklari arasinda ki mantar hastaligini teshis etmek icin herhangi bir test yapilmasina gerek yoktur, testi ancak suphe de kalirsak veya tirnak mantari varsa uygulariz, cunki parmak arasi mantari cok belirgin bir hastalikltir. Tedaviyi en az 6 hafta hic araliksiz devam etmek gerekir ve her aksam ve sabah ayaklar cok iyi yikanip bir kagit havlu ile iyice kurulandiktan sonra ilaclar uygulanmalidir. Cok inatci olarak devam eden mantar hastaliklarinda seker hastaligi arastirmasi yapilabilir. Bunun icin de dermatolojiye degil dahiliye doktoruna gitmeniz gerekir. Saglikli gunler dilerim.