Semen analizinde morfoloji %2 ileri hareketli %5 çıktı acaba bunun tedavisi var mı bununla ilgili bilgi almak istiyorum ve müsaitseniz muayene için sizden randevu almak istiyorum
Semen analizinde morfoloji %2 ileri hareketli %5 çıktı acaba bunun tedavisi var mı bununla ilgili bilgi almak istiyorum ve müsaitseniz muayene için sizden randevu almak istiyorum
Bu Önemli Olabilir. Bir Cildiye Doktoruna Göstermenizi Öneririm. Saygılarımla.
Merhabalar doktor bey, eşim 2 hafta önce, özel bir poliklinikte, 15 gün aralıkla verdiği 2 spermiyogram sonucuyla azospermi tanısı aldı. Testis doppleri normal çıktı. Arkasından hormon tahlili bakmamız gerekiyor dediler, fsh ve lh bakıldı, onlarda normal çıktı, bundan sonrası için bizi biyopsi icin kapsamlı bir hastaneye oradanda uygunsak tüp bebek merkezine gitmemiz için yönlendirdiler. Bundan 10 ay önce tiroid papiller ca nedeniyle 150 mCi radyoaktif iyot almıştı. Simdiden sonra ne yapalım? Nasıl bir yol izleyelim ?
merhaba doktor bey; ocak ayının başlarında sperm testi yaptırdığımda 5 adet cansız sperm görüldü ve azospermi teşisi konuldu. yapılan hormon testlerinde fsh 4, lh 4,45 ve testesteron 1,7 çıktı. aynı zamanda varikosel de vardı. 22 ocakta varikosel ameliyatı oldum 1 şubattan itibaren de hormon tedavisi için sabah akşam aç karnına proxeed içmeye ve haftada 1 gün prengly 5000 ile haftada 3 gün merional 150 iğne vurulmaya başladım. 2 ay düzenli şekilde kullandım bu ay başında hormon testlerini yenilettim ve fsh 8 lh 0,1 ve testesteron 8,1 e yükselmişti. tedavi işe yaramış mı? lh düşük olması sorun yaratır mı? ve bu şekilde normal yolla çocuk sahibi olabilir miyiz? Yardımcı olursanız çok minnettar oluruz. Teşekkürler.