Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
Tr**** Ze**** –

Ben Doğuştan yanlış bir Bedende, Yanlış bir Ailede ve Yanlış bir şehirdeyim. Ben Trabzonda yaşayan ne yapacağını bilmeden 52 yaşına kadar gelmiş bir Transseksüelim. Yaşadığım şehirde bana yardım edebilecek bilgide bir Psikiyatr yada Psikolog maalesef yok. Benim başka şehirlere gidip tam teşekküllü hastane arayacak durumumda yok. Benim Psikolojim yerlerde sürünüyor ama onu yerden kaldıracak bir durumum da yok. Şu ülkede bana yardım edebilecek hiç olmazsa Hormon tedavisi görmeme izin verecek bir Psikolog yokmu. Şehirimde koskoca bir Tıp fakültesi var ama Bana yardım edebilecek donanımları yokmuş. Bana yapabileceğiniz bir tavsiye varmı Doktor Hanım, durumum gerçekten çok kötü ve Hormon tedavisini doktor kontrolünde alamazsam dahada kötüye gidecek. Kendimi her taraftan köşeye sıkışmış gibi hissediyor ve birgün bu durumuma isyan edip çevremdeki herşeye zarar verebileceğim duygusuna kapılıyorum. Bana bir çıkış yolu gösterin lütfen . Lütfen . Lütfen

Uzm. Psk. Filiz YAKMAZ BASILGAN
Filiz YAKMAZ BASILGAN -

Hormon tedavisi benim çalışma alanım değil tıp fakültesinden almanız gereken bir tedavi. bunu başlatabilirseniz bu süreçle beraber bir psikolog desteği almanız yerinde olacaktır. Sağlıklı günler.