Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
Al**** İl**** –

Merhabalar Hocam ben 36 yaşımdayım. Hocam bundan 6 yıl önce birden ateşim çıktı ve testislerime çok sancılı bir ağrı girdi ve sonrasında yaptığımız spermiogramlarda sperm sayım neredeyse sıfır olmuştu. Hocam bu sorunum düzeldi gibi ama testislerimde o günden beri hafif bir ağrı var. Bu ağrı beni fazla rahatsız etmiyordu. Son bir yılda idrarımı yaparken yanma kesik kesik idrar gelme, damla damla gelmesi aşağıdan göbeğime doğru şiddetli bir ağrı ve göbek deliğinin altında eksersiz (şınav çekerken) yapma sırasında şiddetli ağrı, oluyor. Doktora gittim. bana FLOMAX verdi. 5 gün kullandım. 2 gün önce boşalırken hiç sperme gelmedi

Prof. Dr. Kaan AYDOS
Kaan AYDOS -

Testis ağrılarının ilk akla gelen nedeni varikoseldir. Eğer muayenede varikosel yoksa, testise ait kitleler akla gelir. Bunu da muayene ve ultrason ile ortaya çıkarabiliriz. Bunların dışında idrar yolundaki taşlara ait yansıyan ağrılar gibi daha nadir olaylar vardır. Ama sık karşılaşılan fakat zor tanı konan bir başka konu ise, pelvis kemiklerinde eklemlerden kaynaklanan ağrılardır. Bunlar testise yansıyabilir. Özellikle spor yapanlarda, futbol oynayanlarda sık görülür. Öncelikle bunlara yönelik incelemeler yapılıp, doğru tanı konursa, tedavide de başarılı bir sonuç alınabilir. İsterseniz bir gün gelin, muayene edeyim. O zaman daha sağlıklı bir tedavi başlayabiliriz. Saygılarımla.