Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
ah**** pa**** –

sayın hocam 18 yaşındaki kızıma çekilen tomografi raporunda her iki böbreğin lokalizasyonu ,boyutları ve konturları tabidir.sağ böbrek pelvikalisiel ssistemde grade 1 ektazi mevcuttur. sağ böbrek orta zonda 4 mm,alt polde 4 mm çapında toplam iki adet hiperdens kalkül izlenmiştir.sağ üreterde belirgin taş saptanmamıştır.sol böbrek pelvikalisiel sistemde grade 1 ektaziktir.sol üreter üst 1/3 kesimde lümen içerisinde 5 mm.çapında hiperdens kalkül izlenmiştir.kist yadakitlesel lezyon saptanmamıştır. Sayın hocam Hataydan yazıyorum.tavsiyenize göre hareket edeceğim.teşekkürler.

Prof. Dr. Sinan ZEREN
Sinan ZEREN -

Böbrekten çıkmış, idrar yolunu tıkayan bu 5 mm.lik taşın düşmesi zor olabilir. Böbreği tıkanıklık nedeni ile şişmeye başlamış. Bir an önce bir üroloji uzmanı ile görüşmenizde fayda var. Belki üç-beş gün düşmesi için beklenebilir ancak düşüremezse ya şok dalga tedavisiyle ya da idrar yolundan çok ince kameralı cihazlarla girerek taşa ulaşıp kırarak çıkarma yöntemlerinden birinin uygulanması gerekecektir. Geçmiş olsun dileklerimle.