Yaz aylarında artan sıcak havalar kimi insanlarda aşırı yemek yeme isteği uyandırırken kimi insanlarda iştahsızlığa neden olur. Fakat genel olarak değerlendirildiğinde yaz aylarında kontrolsüz kilo alımı ve çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkması daha çok görülmektedir. İşte bu yüzden sizler için dikkat etmeniz gerekenleri listeledik;

Yiyecekleri Kızartmak 
Kızartılmış yiyecekler özellikle yaz aylarında yüksek tansiyon, baş dönmesi, kalp ve damar hastalıkları gibi problemleri tetikler. Bu nedenle yiyecekleri haşlama, fırınlama veya ızgarada pişirme gibi daha sağlıklı yöntemleri tercih etmek gerekir. 

Yağ Tercihine Dikkat Etmek
Yaz aylarında katı yağlardan uzak durmakta fayda vardır. Diğer yağlara nispeten daha ağır olan tereyağı yemeklere lezzet katsa kandaki kolesterol seviyesini yükselterek çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Yemeklerinizde zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya fındık yağı tercih edebilirsiniz. 

Yaz Meyveleri
Yaz aylarında sıcak havalardan dolayı oluşan sıvı kaybını telafi etmek için tek alternatifimiz su değildir aynı zamanda içeriğinde su oranı yüksek meyveler de tercih edilebilir. Bunların başında karpuz, üzüm, çilek ve şeftali gelir. İster öğün aralarınızda isterseniz de yemek sonrasında kendinize meyve salataları hazırlayarak daha keyifli hale getirebilirsiniz. 

Bol Bol Su 
Günlük minimum tüketilmesi gereken sıvı miktarı 2,5 litredir ancak yaz aylarında terleyerek kaybedilen sıvı oranı artabilir bu nedenle günde en az 8-12 bardak sıvı tüketmeye özen göstermelisiniz.

Az ve Sık
Öğün aralarınızı ne kadar uzun tutarsanız o denli daha çok yemek yeme ihtiyacı hissedersiniz bu yüzden öğün aralarınızda yoğurt, kuruyemiş, meyve veya bitki çayı gibi metabolizma hızınızı düşürmeyecek gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz.

Prof. Dr. Kaan AYDOS

Sayın Prof.Dr.Kaan Aydos:Bizim de 7 yıldır çocuğumuz olmuyor.2 kere tüp bebek başarısızlığı var.Benim spermlerin grade 4 kalitesinde olduğu ve bu yüzd... devamı