Kronik lenfositik lösemi hastalığının tedavisine ilişkin herhangi bir alternatif tıp yöntemi bulunmamaktadır.

Bitkinliği yok etmeye yönelik alternatif tedavi yöntemleri

Bazı alternatif tıp yöntemleri ile kronik lenfositik löseminin neden olduğu bitkinlik sorununa çözüm bulunabilmektedir. Aşağıda belirtilen faktörler kontrol altına alınarak bitkinlik hissi ortadan kaldırılabilir. Ancak ilaç tedavisi tek başına yeterli değildir. Şu alternatif tedavi yöntemleri ile sonuç almak mümkündür:

  • Egzersiz
  • Masaj
  • Meditasyon
  • Rahatlama Teknikleri
  • Yoga

Bunlardan hangilerini uygulayacağınız konusunda doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir. Doktorunuzla birlikte bitkinlik sorunun üstesinden gelebilmek için etkili bir plan çıkarabilirsiniz.

Lösemi hastalığının ilk evresinde yeşil çay tüketilmeli

Yeşil çay özünün kronik lenfositik lösemi tedavisinde etkili olduğu tespit edilmiştir. Laboratuvar çalışmaları yeşil çay özündeki bir bileşenin kronik lenfositik lösemi hücrelerini yok ettiğini kanıtlamıştır. Kronik lenfositik löseminin ilk evresindeki bir grup hasta üzerinde yapılan araştırmada tablet şeklinde uygulanan yeşil çay özünün hastalığın birtakım belirtilerini yok ettiği gözlemlenmiştir. Örneğin; hastaların bazılarında büyümüş lenf nodüllerinin küçüldüğü görülmüş, yapılan kan testleri sonucunda hastaların bir kısmında da lösemi hücrelerinin azaldığı saptanmıştır. Yeşil çay kullanımının etkilerine ilişkin araştırmalar sürmektedir.

Yeşil çay özü içeren tablet kullanımının genellikle zararlı olmadığı düşünülmektedir. Ancak yüksek dozda alındığında karaciğer rahatsızlığı gibi birtakım sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca başka ilaçlarla alındığında etkileşime girebilir. Bulantı, karında ağrı ve hazımsızlık gibi yan etkiler görülebilir. Kullanmadan önce olumlu ve olumsuz etkilerine ilişkin doktorunuzdan bilgi almanız gerekir.

Prof. Dr. Fahri ERDOĞAN

Ben 14yaşındayım lösemi tedavisi görüyorum kalçamda femur başında sıkıntı olduğunu söylediler daha önce siz benim gibi bir arkadaşımı ameliyat ettiniz... devamı