Diş eti kanamasının önlenmesi, temel bir konudur. İyi fırçalanan, iyi bakılan bir ağızda hiçbir zaman kanama ortaya çıkmaz. Diş etlerinin kanaması, belli yerlerde sorun olduğu anlamına gelir ve ihmal edilmemesi gerekir.

Diş eti kanamaları ihmal edildiği zaman olayın boyutları da büyür. Bu kanamalar bazı çene kemiklerinin kaybına neden olabilir. O zaman dişlerde sallanma, oynama ve buna bağlı olarak da büyük ve yaygın diş kayıpları ortaya çıkar.

Diş eti kanaması olan hastalar, iyi bir ağız bakımı yapmalıdırlar. Yanı sıra, hekime başvurulduğunda çekilen röntgenle detaylı bir inceleme yapılır. Gerektiğinde dişler temizlenir. Bunun ardından hastaya günde 3 kere dişlerini fırçalaması tavsiye edilir. Bu fırçalamalara rağmen diş eti kanaması sürüyorsa, o zaman bunun altında sistemik bir sorun aramak gerekir. Bu sistemik hastalıklar tespit edildikten sonra, yani diyatez hemorajik denilen kan hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan bir takım hastalıklar da araştırılır.

Bunların sonucunda diş eti kanaması hala devam ediyorsa, mutlaka hormonal sistemde başka bir takım araştırmaları yapmak gerekir.

Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu

diş etim çekildi v dişlerim çok küçüldü v beni dişi olmayan yaşlı gibi görünüyorum n yapmalıyım. ... devamı