Diş eti iltihabının en önemli nedeni, yeterli ağız bakımının olmamasıdır. Kalıtsal yatkınlık, hormonal değişiklikler gibi durumlar, sadece tetikleyici bir rol oynar.
Dişlerin yeterli düzeyde ve etkin bir şekilde fırçalanmaması sonucu, diş aralarında kalan bakteri plakları bir süre sonra daha da büyür ve bakteri miktarı artar. Giderek diş etinin içine, diş eti ceplerinin derinliklerine doğru ilerler. İlerleyen bu bakteriler, bir süre sonra o bölgede şişliğe ve iltihaplanmaya neden olur.

Beslenme alışkanlığına dikkat

Bakteri plağını besleyebilecek bir beslenme alışkanlığından uzak durulmalıdır. Çünkü bu tip bir beslenme, bakteri plağının dışarıdan daha çok beslenmesine ve diş eti iltihabının daha hızlı ilerlemesine neden olur. Böylesi durumlarda yeterli fırçalama da yapılmazsa, hastalığın ilerlemesi kaçınılmaz hale gelir.

Hastalık çok sinsi ilerlediği için, kişi bunu anlamayabilir. Ağız kokusu, bu durumun anlaşılmasını sağlayan belirtilerden biridir. Fakat ağız kokusunu fırçalamayla gidermek mümkündür düşüncesi, bu hastalığın göz ardı edilmesine neden olabilmektedir.

Dr. Dt. Ali Osman Emiroğlu

diş etim çekildi v dişlerim çok küçüldü v beni dişi olmayan yaşlı gibi görünüyorum n yapmalıyım. ... devamı