Nedir

Nedir?

Cinsel tiksinti bozukluğu, genital cinsel temastan kaçınmak ya da tiksinmektir. Cinsel tiksinti bozukluğu, cinsel hatırlatıcılar ya da cinsel temastan tiksinme, kaçınma ya da bunları reddetmeyle tanımlanır. Bir cinsel ya da fiziksel istismar veya travma sonrası edinilebilir ve yaşam boyu sürebilir.

Cinsel aktiviteden sürekli ya da tekrarlayan tiksinme ya da kaçınmadır. Tiksinti birey için önemli derecede sıkıntı yaratır ve başka bir bozukluk ya da fiziksel teşhisle açıklanamaz. Cinsel bir fırsat sunulduğunda, birey panik atak veya aşırı anksiyete yaşayabilir.

Sebepler

Sebepler

Bu sorunun fiziksel nedenleri hormon düzenine dayanabilir. Aseksüel bireyler olmaları ihtimali şu an araştırılıyor. Bu kişilerde cinsel birleşmeye karşı hiçbir ilgi yoktur, çünkü muhtemelen vücutlarında belirli bir maddenin eksikliği vardır.

Tiksinti belirli bir şeye karşı olabilir, örneğin, sperm, ereksiyon halindeki penis, vb. Çocukluk dönemi ya da daha sonraki bir yaşta cinsel şiddet sık sık cinsel tiksinti sebebi olur. Stres, alkol ve uyuşturucu kullanımı, hamilelik korkusu, depresyon ve ilişki sorunları da seksten kaçınmaya neden olabilir.

Belirtiler

Belirtiler

Cinsel tiksinti bozukluğu cinsel aktiviteden sürekli ya da tekrarlayan tiksinme ya da kaçınmadır. Tiksinti birey için önemli derecede sıkıntı yaratır, başka bir bozukluk ya da fiziksel teşhisle açıklanamaz. Cinsel bir fırsat sunulduğunda, birey panik atak veya aşırı anksiyete yaşayabilir.

Tedavi

Tedavi

Tipik tedavi altta yatan sorunun ya da zorlukların belirlenmesi ve çözülmesini içerir. Davranışsal ya da psikodinamik psikoterapi seçimi tanısal anlayışa bağlıdır. Eğer sebep kişilerarasıysa evlilik terapisi gerekir. Panik durumu trisiklik antidepresanlar, seçici serotonin geri alım inhibitörleri, monoamin oksidaz inhibitörleri veya benzodiazepinlerle tedavi edilebilir.

Cinsel Tiksinme Bozukluğu Hakkında Gerçekler ve İpuçları

  • Cinsel tiksinti bozukluğunun özellikleri cinsel istek ya da arzu eksikliği, panik ve cinsel temasla ilgili hoş şeyler düşünmeme durumudur.
  • Bu cinsel sorunun nedenleri, menopoz, adet döngüsü, stres, depresyon ve ameliyat öncesi ve sonrası durumdur.
  • Kaygı, korku ve heyecan ya da arzu eksikliği cinsel tiksinme bozukluğunun en sık görülen belirtileridir.
  • Limon suyu ve bitki çayı depresyon ve stresi hafifletmek için yararlı olacaktır.
  • Konuşma terapisi ve psikoterapi gibi bazı tedaviler, gerginliği azaltmak ve temel nedeni bulmak için yararlıdır.
  • Olumlu düşünün ve partnerinizle çatışmalardan kaçının.
  • Rahatlama egzersizleri ve meditasyon yaparak stres azaltılmalıdır.

Prof. Dr. Sinan ZEREN

ben 51 yasindayim idrar yapma bozuklugu, meni bosalmasinda agri ve cinsel bozuklar var prostat testi kondu,Almanyada yasiyorum.bu sikayetlerden kurtul... devamı