Böbrek Enfeksiyonunun Doğal Tedavisi:
 
Bir böbrek enfeksiyonunu asla hafife almayın. Enfeksiyon, zamanında tedavi edilmezse böbreklere büsbütün hasar verebilir. Gerekli müdahale için bir nefrologa danışın. Doktorlar, böbrek enfeksiyonunu tedavi etmek için çoğunlukla ya sulfa ilaçları ya da antibiyotik yazar. Bunlardan birine veya ikisine de alerjiniz varsa ne olacak? Böyle bir durumda, doktorunuzu bu konuda bilgilendirin, böylece o da size daha uygun başka bir tıbbi tedavi sunabilir. Ne var ki, böbrek enfeksiyonuna bağlı rahatsızlığı azaltmak için evde kendi kendinize bazı çareler deneyebilirsiniz.
 
Kızılcık, vücutta bakterilerin yaşayamadığı asitli bir ortam oluşturur. Dolayısıyla, böbrek enfeksiyonunu dolaylı yoldan tedavi eder. Kızılcığın suyunu da içebilir, hap halinde de alabilirsiniz. Suyu, kesinkes katkısız ve şekersiz için.
Aynı etkiyi ardıç ağacı meyveleri de gösterir.
Böbrek hastalıklarını tedavi etmede belli başlı bazı şifalı bitkiler var. Bu bitkilerden bazıları buchu, yoğurt otu, ayrık otu, dulavrat otu, alfalfa (kaba yonca) ve karahindibadır. Bunlar vücudu zehirden arındırıp idrar akışını artırırlar. Alfalfanın, böbrek faaliyetini artırdığı biliniyor.
Bol bol su için. Su, vücutta idrar oluşturup enfeksiyona yol açan bakterileri temizleyerek dışarı atar. Boşaltım sisteminin normal işleyişini sürdürmek için günde en az 10 bardak su içmelisiniz.
Suya karbonat katın çünkü bu, asitli idrarınızın asit bazlı dengesini geri getirir.
Enfeksiyona bağlı böbrek ağrısını azaltmak için, alt karın bölgesine ısıtma yastığı yerleştirin.
Böbrek enfeksiyonundan kaynaklanan ağrıyı azaltmak için aromaterapinin yardımını alın. Sıcak banyoya 20 damla okaliptüs ve sandal ağacı yağı damlatın. Yaklaşık 10 dakika bekletin, ardından banyo yapın.
Yukarıdaki yağların yerine, kokuyu severseniz, kekik ve ardıç ağacı yağlarını da kullanabilirsiniz. Aynı etkiyi verir.
A ve C vitamini yönünden zengin besinlerden daha fazla tüketin. A vitamini, vücut hücrelerinin bakterilere karşı direncini artırır. C vitamini, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
Günde bir diş sarımsak yiyin. Sarımsak, böbreğinizin daha iyi çalışmasını sağlar ve böbrek enfeksiyonunun doğal tedavisinde en iyi yöntemlerden biridir.
 
Böbrek Enfeksiyonundan Koruyucu Önlemler:
 
Böbrekler, vücudunuzdaki çok önemli organlardır. Onların bozuk çalışması, normal çalışan diğer vücut organlarını da etkiler. Onlara gerekli özeni göstermek en iyisi. Böbreklerin enfeksiyon kapmasını önlemek için aşağıdaki önlemleri alın.
 
Peynir ve diğer süt ürünleri gibi işlenmiş besinler, çikolatalar, karbonatlı içecekler, kafein, baharatlı yiyecekler ve yapay tatlandırıcılar tüketmekten kaçının.
Banyo küvetinde banyo yapmaktan sakının. Yapmanız gerekiyorsa, köpük banyosundan uzak durun çünkü köpüklü su, idrar yolu ağzındaki koruyucu mukus tabakasını bozar. Bu da, bakterilerin içeri kaçmasına neden olur.
Tuvaletten sonra genital bölgeyi temizleyin. Kadınlar, mikropların idrar yolu ağzına girmesini önlemek için, vajinayı her zaman önden arkaya temizlemelidir.
Tanga giymekten kaçının çünkü tanga, anüsten üretere nemli bir yol oluşturur, dolayısıyla bakteri üremesi için ideal bir durum meydana getirir. Bunun yerine, rahat oturan pamuklu iç çamaşırları giyin.
Sentetik iç giyim ürünleri ve dar pantolonlardan da uzak durun.
Cinsel ilişkiden önce ve sonra cinsel organlarınızı her zaman temizleyin. İlişkiden sonra, idrara olabildiğince erken çıkın.
İdrarınızı tutmaktan kaçının. Baskı hisseder hissetmez idrara çıkın.
Herhangi bir böbrek sorunu için her zaman bir tıp doktoruna danışın. Bir böbrek sorununu teşhis ve tedavi edilmeden bırakmayın. Bu, böbrek yetmezliğiyle sonuçlanabilir. Böbreklerin sağlığını korumak ve düzgün çalışmasını sürdürecek adımlar atın.
 

Op. Dr. Aytun AKTAN

Doğum yapali 8 hafta oldu,40 günden sonra adet oldum hala devam ediyor.Buarada enfeksiyon oldu,antibiyotik kullandim geçmedi sebebi nedir acaba?Enfeks... devamı