Hafıza kaybı, başlangıçta daha basit şekillerde seyredebilir. Hatta hasta ve yakınları bunları çok fark etmeyebilir.
Örneğin kişi eşyaları değişik yerlere koymaya, değişik yerlere koyduğu için de bulmakta zorlanmaya başlar. Bazen bildiği bir ortamda evin yolunu bulmakta zorlanabilir. Araba kullanan bir kişiyse, bazen bildiği bir çevrede yolunu kaybedebilir.
Diğer zihinsel fonksiyonlar
Hafıza kaybından, hafızayla ilgili alanlar dışında, diğer zihinsel fonksiyonlarla ilgili alanlar da etkilenebilir. Dolayısıyla günlük yaşamda buna bağlı değişiklikler de ortaya çıkabilir. Bu değişiklikler bazen bir depresyon, bazen bir şüphecilik şeklinde kendini gösterebilir. Bu şüphecilik genellikle hastanın yakın çevresindeki kişilere, yakın akrabalara ve aile bireylerine yönelir.
Bu durum insanlarda bazen şaşkınlığa bazen de kızgınlığa neden olabilir. Hastalık yeni başladığı için insanlar bu belirtilere bir anlam veremeyebilirler. Bir süre sonra hastalığın diğer belirtilerinin ortaya çıkması, hastanın yakınlarından yardım istemesi gibi şeyler sayesinde, durum anlaşılır hale gelebilir.

Op. Dr. Gökhan ÇELİK

hocam merhaba, Size Kütahya'dan yazıyorum.Oğlum 6 yaşında, 2 günlükken geçirdiği havale neticesinde(hipoglisemi nedeni ile) beyninin bazı bölgeler... devamı