Epilepsi, beyindeki sinir hücrelerinin zaman zaman anormal elektrik deşarjlarıyla ortaya çıkan klinik bir durumdur.

Bu elektrik deşarjları EEG ile gözlenebilir olmakla birlikte klinik özellikleri hastanın geçirdiği nöbetlerden izlenebilir.

Öncelikle, bu deşarjın ortaya çıktığı yer beynini hangi bölgesiyse ve bu bölgenin görevi neyse bununla ilgili klinik özellikler görülür.

Bunlar daha çok parsiyel epilepsi grubu olarak değerlendirilirler. Buna ek olarak beynini orta hat yapılarından kaynaklanan ve yaygın epilepsi ya da jenerize epilepsi denen santralsefalik grup içinde sınıflanan epilepsi tabloları vardır.

Bunlar da, yine bazı ayırt edici klinik özellikler sergilerler. Bunların doğru bir şekilde tanınabilmesi için hem klinik değerlendirme hem de elektroansefelografik değerlendirme yapılmalıdır. Böylece sıklıkla bayılma tablosu sergileyen kişi gerçekten epilepsi hastası ise hastalığın seyir tablosunun bu özelliklerinin ayırt edilmesi mümkün olur.

Doç. Dr. Nalan KAYRAK

merhaba hocam, ben 11 yıldır epilepsi hastasıyım . artık nöbetimin nerde geleceği korkusuyla yaşamaktan bıktım. epilepside ameliyat sonuç olabilir mi ... devamı