Hamilelik sırasında böbrek enfeksiyonuna yakalanırsanız hastaneye yatırılırsınız ve intravenöz sıvı ve antibiyotik almaya başlarsınız, siz ve bebeğiniz dikkatli bir şekilde gözlem altına alınırsınız. Doktorlarınız ısınız, tansiyonunuz, nabzınız, nefes alıp vermeniz ve idrara çıkma yeteneğiniz, bebeğinizin kalp hızı ve erken doğum işaretlerinizin olup olmadığı da dahil çeşitli şeyleri değerlendirecektir. 

Böbrek enfeksiyonu nedeniyle hastanede kalışın uzunluğu sizin kişisel durumunuza bağlı olarak değişir. İlk 12-24 saatlik değerlendirmeden sonra hafif bir vakanız olduğu açıksa, tedaviye iyi cevap veriyorsanız ve erken doğum endişesi yoksa doktorunuz taburcu olmanıza karar verebilir ve tedavinin kalanında oral antibiyotiklere geçebilir. 

Öte yandan durumunuz ağırsa daha fazla tedavi ve müşahede için hastanede kalmanız gerekecektir, vücut sıcaklığınız normale döndükten ve artık herhangi bir semptomunuz kalmadıktan 24-48 saat sonrasına kadar taburcu olmazsınız. 

Tedaviniz tamamlandıktan sonra başka enfeksiyonları önlemeye yardımcı olması için düşük dozda antibiyotik rejimine sokulursunuz. Günlük baskılayıcı terapi olmadan bir başka böbrek enfeksiyonuna yakalanma riskiniz çok yüksektir.

Op. Dr. Aytun AKTAN

Doğum yapali 8 hafta oldu,40 günden sonra adet oldum hala devam ediyor.Buarada enfeksiyon oldu,antibiyotik kullandim geçmedi sebebi nedir acaba?Enfeks... devamı