Yani bütün fonksiyonlar konuşma merkezi, anlama merkezi, koku merkezi, işitme merkezi, denge merkezi, uyku merkezi gibi bir merkez tarafından kontrol edilir.
Bu merkezleri ilgilendiren bir tümör ya da bası meydana gelirse, örneğin konuşma merkezinde bir tümör çıkarsa, konuşma kusuru meydana gelecektir. Ya da yazmayla ilgili merkezde bir tümör çıktığı zaman yazı yazmak mümkün olmayacaktır.
Tümörün yerleştiği yere göre, bütün fonksiyon bozuklukları görülebilir. Bunlar tümörün o fonksiyonla ilgili hücreleri tutmasıyla ilişkili bir durum olabilir. Ya da onların komşusunda çıkıp, oluşturduğu bası etkisinin ikincil etkileriyle de olabilir.
Bunların sonucunda görme kusuru, işitme kusuru, uyku bozukluğu, baş ağrısıyla birlikte denge kusuru, yürümekte denge kusuru, kuvvet kusuru, duyu kusuru olabilir. Yani beynin fonksiyon kontrolünün kalkmasıyla birlikte birçok fonksiyon bozukluğu meydana gelebilir.
Beyin tümörleri karakter değişikliğine yol açar mı?
Op. Dr. Candan HUNDEMİR
beyin tümörü ameliyatı ölüm riski ne kadardır ? Bir doktor bu konu ile ilgili ölüceksiniz diye rapor verebılır mı... devamı
Beyin Tümörleri Vücutta Uyuşmaya Yol Açar Mı?
Beyin Tümörü Belirtisi Olan Baş Ağrısı Nasıl Ayırt Edilir?
Beyin Tümörlü Hastada Kemoterapiye Gen Tedavisi
Beyin Ve Omurilik Tümöründe Fizik Terapi
Kanseri Önlemede İlk 3 Kural