Valilik'teki protokol törenine Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İş-Kur, Emniyet, Sağlık, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Bursa Barosu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, SGK, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Bursa Kent Konseyi temsilcileri katıldı.

Vali Şahabettin Harput, burada yaptığı konuşmada, sığınmaevinin AB ve UNFPA desteğiyle, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce 15 Ağustos 2011'de yapıldığını belirterek, 12 milyon avro bütçesi bulunan projenin 7 ili kapsadığını vurguladı.

Bu iller içinde Bursa'nın da bulunduğuna dikkat çeken Harput, “Bursa'da göç alımına paralel olarak kadınların sıkıntıya düşme ihtimali var. Şiddet mağduru kadınlarımız devletin çatısı altında güven ortamında kalıyor. Burada bulunan kadınların geleceği, yeni yapılacak çalışmalar sayesinde daha da güzel olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de sosyal belediyecilik yaptıklarını ifade ederek, ''Sığınmaevinde bugüne kadar 46 kadın kaldı. Şu anda ise 6 çocukla birlikte 15 kadın kalıyor. Her türlü sıkıntıları gideriliyor. Burada psikiyatristten hizmetlisine kadar 22 personelimiz görev yapıyor. Kadınlarımızın toplumda kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacağız. İş sahibi olacaklar. Meslek edinecekler'' diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı Başkanı İlhan Parseker ise amaçlarının şiddet mağduru kadınları meslek sahibi yapmak olduğunu ifade ederek, ''Ekonomik özgürlüklerini kazandıkları zaman zaten birçok konuda sarfınazar durumuna düşecekler'' ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Zekeriya Birkan ise bu konudaki tüm mağdur kadınların hukuki konularda yardımcısı olacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Harput, Altepe, Parseker, Birkan ve UÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Saim Kılavuz'un katılımıyla ''Bursa Büyükşehir Belediyesi Kadın Sığınmaevi İşbirliği Protokolü'' imzalandı.

Projenin toplam bütçesinin 11,8 milyon avro olduğu, bunun yüzde 20'sinin İçişleri Bakanlığınca karşılandığı ve kaynağın Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Samsun'da açılan sığınmaevleri için eşit oranda dağıtıldığı belirtildi.

Bursa'daki sığınmaevinin 20 yatak kapasiteli olduğu ve şu ana kadar şiddet mağduru 46 kadın ile 38 çocuğun kaldığı bildirildi. 

Op. Dr. Korkut ARSLAN

Doktor bey, Her sene kadın hastalıklarina karşı doktorda muayene oluyorum. Eşim ve ben seneler önce haca gitti. Kendimizden eminiz. Fakat bu sefer chl... devamı