Kas ağrısı belirli bir bölgede olabilir veya vücuda yayılabilir. Vücudun herhangi bir bölgesinde görülebilir, kısa süreli veya uzun süreli olabilir. Miyalji olarak da bilinen kas ağrısı kas enflamasyonu veya miyozit sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Kas ağrısı başka tıbbi durumlarla da ilişkili olabilir. Birçok bitkisel tedavi kas ağrısı tedavisinde kullanılmıştır ancak bunlardan birini uygulamadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Kas ağrısı genellikle diğer yaralanmalarla beraber görülür, örneğin tendonlarda, bağ dokularda veya bağlarda bir hasar gibi. Kas ağrıları sık görülen tıbbi şikayetlerdendir ve bir ya da birden çok kasla ilgili olabilir. Bazı kas ağrıları miyofasiyal tetik noktaları veya kaslardaki gergin, hassas bölgeler sebebiyle ortaya çıkar. Kas ağrısına ayrıca aşırı yoğun fiziksel aktivite veya bazı kronik medikal durumlar yol açabilir.

Birçok bitkisel tedavi kas ağrısını azaltabilir. Özellikle kan dolaşımını artıran bitkiler ağrılı kasları rahatlatmakta etkilidir. Bu bitkiler arasında defne meyvesi (bayberry), peygamber dikeni, Arnavut biberi, dong quai, ekinezya, mürver çiçeği, sarımsak, ginkgo ve safran bulunur. Kas ağrısını azaltmakta yardımcı diğer bitkiler ise çayır melikesi, kediotu, takke çiçeği ve haricen uygulanan lobelyadır.

Kediotu kas ağrısını azaltmak için sık kullanılır. Valeryan bitkisel takviyeleri bitkinin köklerinden, köksapından ve yer altı filizinden yapılır. Kedi otu tüm vücutta kan akışını iyileştirir ve kas spazmlarını, ağrıyı, gerginliği azaltır. Bu bitki ayrıca uykusuzluğu, kaygıyı, yorgunluğu, stresi ve krampları tedavi etmede kullanılabilir.

Çoğu vakada kas ağrısı travmatik veya aşırı kullanımla alakalı yaralanmalardan ortaya çıkar. Ancak kas ağrısı aniden de oluşabilir ve nedenini anlamak zor olabilir. Bitkisel tedavileri uygulamadan önce altında yatan bir neden olup olmadığını anlamak için doktora danışılabilir. 

Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ

10000 15000 arasında ne gibi bitkisel tedavi gerekir... devamı