Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Kadın
mu**** tu**** –

ıyı aksamlar hocam.trabzondan yazıyorum.ıkı yıllık evlıyız hıc korunmadık 3 ay once dr gıttık.bana hsg cekıldı sorun cıkmadı.esımın sol varıkosel 1.derece cıktı.sperm sayısı 10 mılyon, hızlı ılerı hareketlı 0,yavas ılerı hareketlı yuzde 8,morfolojı normal 0, bas anomalısı yuzde 50,boyun anomalısı yuzde 19, kuyruk anomalısı 31 cıktı.dr once amelıyat olmalısn dedı sonra degerler yukselmezde tup bebek tedavısı olacaksınız dedı.ve cok umıt vermedı amelıyattan sonra artıs olacagını dusunmuyorum dedı.bızde arastırdık ve sızın bu konuda cok yardımcı oldugunuzu ogrendık.ve sızden akıl almak ıcın muayene olmak ıstedık.trabzon uzak halıyle oncesınden bılgı almak ıstıyoruz napalım hocm gelsek amelıyat olmadan normal yollarla bı sans var mıdır.neler onerırsınız sımdıden tesekkur ederız.

Prof. Dr. Kaan AYDOS
Kaan AYDOS -

Sperm hareketi düşük. Bu durumda ben de varikosel ameliyatı olun derim. Sonra ilaçla destekler, diğer yönlerden spermi tedavi ederiz. Ben hastalarımda mikrocerrahi tekniği ile ameliyatı öneriyorum. Saygılarımla.