Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
me**** ka**** –

benim sol testisim sağa göre daha küçük bırde sanki sol dik sağ yatık duruyo yaşım 25 bu zamana kadar bir sıkıntım olmamıstı agrı yada sızı ama şimdi sol tarafım bazen ağrıyo ama cok şiddetli degil inceden sonra gecıyor elımle kontrol edıyom gözle görülür bir şey yok varikosel flan ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz şimddien tşkler.

Prof. Dr. Kaan AYDOS
Kaan AYDOS -

Testis ağrılarının ilk akla gelen nedeni varikoseldir. Eğer muayenede varikosel yoksa, testise ait kitleler akla gelir. Bunu da muayene ve ultrason ile ortaya çıkarabiliriz. Bunların dışında idrar yolundaki taşlara ait yansıyan ağrılar gibi daha nadir olaylar vardır. Ama sık karşılaşılan fakat zor tanı konan bir başka konu ise, pelvis kemiklerinde eklemlerden kaynaklanan ağrılardır. Bunlar testise yansıyabilir. Özellikle spor yapanlarda, futbol oynayanlarda sık görülür. Öncelikle bunlara yönelik incelemeler yapılıp, doğru tanı konursa, tedavide de başarılı bir sonuç alınabilir. İsterseniz bir gün gelin, muayene edeyim. O zaman daha sağlıklı bir tedavi başlayabiliriz. Saygılarımla.