Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Erkek
Gö**** Me**** –

Nalan hnm iyi Günler 11 yaşında bir kaza sonucu beyin sarsıntısı geçirdim günde 10-15 e kadar nöbet geçiriyordum. 2 sene boyunca eptantoin simple ve meliasin kullandım ve düzeldim. Ancak yaklaşık 3 sene kadar önce hiçbir kaza vs. olmadan nöbetler tekrar başladı. nöbetler yalnız mevsim değişikliklerinde ortaya çıkıyor günde 1 defa oluyor ve en fazla 1 hafta sürüyordu. Ancak son bir yıldır günde 5 defaya kadar çıkıyor ve 15-20 gün sürüyordu. Doktora gittim EEG ve röntgen temiz çıktı ve bana epanutin 100 mg günde 3 kere 1 kapsül verdi. ilaçları 2 aydır kullanmama ve son bir haftadır günde 3 kere 2'şer kapsül kullanmama rağmen hala günde 2-3 nöbet geçiriyorum. Nöbetler 5-10 sn. sürüyor ve bilinç kaybım olmuyor.Nöbet esnasında kafatasımın sağ tarafında , nöbet sonrası sol el parmak ucunda karıncalaşma başladı Nöbetlerin olduğu dönemlerde şiddetli kulak çınlaması ve gece terlemesi (Çarşaflar ıslanacak kadar) yaşıyorum. nöbet sonrası ise kısmi unutkanlık oluyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla Gökhan Merkit

Doç. Dr. Nalan KAYRAK
Nalan KAYRAK -

Merhaba, Günde 2-3 kez nöbet geçiriyorsanız büyük bir ihtimalle EEG'de anormallik görülmelidir. Eğer EEG normal çıkıyorsa bu geçirdiklerinizin nöbet olmama ihtimali de var. Günde 6 adet epdantoin biraz yüksek bir doz. İlacın kandaki düzeyine bakmak, geçirdikleriniz nöbetse ve ilaç kanda yeterli çıktığı halde etkili olmuyorsa ilaç değişikliği yapmak gerekir. Güzel günler dilerim.