Sünnet her durumda yapılabilir. Ancak bazı durumlarda sünnetin zamanı ve nasıl yapılacağı doktorla birlikte kararlaştırılmalıdır. Bunun gerekli olduğu durumların başında, pipinin doğuştan gelen anomalileri yer alır. Doğuştan iki delikli pipiye sahip olan çocuklar olabilmektedir. Ya da peygamber sünneti denilen, pipinin sadece sünnetli değil aynı zamanda eğri olması veya pipinin ortasından delik olması gibi anomaliler görülebilmektedir. Bu gibi hallerde çocuklara sünnet yaptırılması doğru değildir. Bu anomalileri gidermek üzere yapılan cerrahi müdahale sırasında çocukların sünneti de zaten doktorlar tarafından yapılacaktır.

BEBEKLERİN BEYİN HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

Hemofili hastalığı ya da Down Sendromu gibi bazı durumlarda ise, sünnet yaptırmayı tartışan aileler vardır. Kanama, pıhtılaşma gibi sorunları ve ağır kan hastalığı olan çocuklarda sünnet yapılmamasında fayda vardır. Ancak kesinlikle yapılamaz diye bir şey ve tıbbi bir engel yoktur. Alt yapısı hazırlandıktan ve çocuk bu ameliyata hazırlandıktan sonra, gerekiyorsa kan verilerek bu işlem yapılabilir. Ama şart da değildir.

Prof. Dr. Kaan AYDOS

Merhabalar.Ben 26 yaşındayım.Sünnet olmadım.Sünnet olmak istiyorum ancak peniste eğrilik var aşırı olmasada.Ayrıca dahada önemlisi penis başının alt k... devamı