Bayram günleri tatlı bir telaş getirir. Sabah saatlerinde ikramlı çay sohbetleri akşam saatlerinde yerini kallavi sofralara bırakır. Büyük küçük tüm aile fertlerini, akrabaları, komşuları ve dostları bir araya getiren bu özel günleri sağlıklı ve huzurlu geçirmek için sizlere birtakım öneriler hazırdık;
1-Kurbanlığınızı satın almadan önce veteriner kontrolünden geçirmeyi ihmal etmeyin.
2-Kurbanlığın sakatat kısımlarını tüketmeyin çünkü sakatat doymuş yağ ve kolesterol açısından zengindir bu da sağlığınızı tehdit eder.
3-Kurban etini kesildikten hemen sonra tüketmemeye özen gösterin. Kesildikten 24 saat sonra buzdolabında beklettikten sonra hem sindirim açısından hem de lezzet açısından daha iyi olur.
4-Etin yanında hazırlayacağınız yan lezzetleri hazırlama sürecinde ayrı tahtalar ve bıçaklar kullanmaya özen gösterin. Böylece besin zehirlenmesi riskini en aza indirmiş olursunuz. 
5-Pişirme yöntemlerinden sizler için daha sağlıklı olan fırınlama, haşlama ve ızgara gibi teknikleri kullanmalısınız.
6-Yağ kullanımına özen gösterin, etli yemekler yaparken ekstra yağa gerek yoktur etin içerisinde yer alan doku içi yağların ısının etkisiyle yemeğe karışmasına izin verin. 
7-Isı ayarına dikkat edin, bir etin güzel pişmesi için yüksek ısıdan kaçınmak gerekir. Düşük ısıda ağır ağır pişirmek eti çok daha lezzetli kılar.
8-Bayram sofrası hazırlarken ete eşlik edecek alternatif besin grupları yaratın, asidik gıdaları nötr hale getiren alkali besinleri de menünüze ekleyebilirsiniz. Böylece bayram süresince mide yanması, sindirim güçlüğü, kabızlık ve hazımsızlık gibi problemleri önlemiş olursunuz.

Prof. Dr. Nejat GÜNEY

hocam kurban bayramında kurban etleri keserken yanlışılıkla bırı parmagımı kesti.o gunden sonra agrılarım artmaya başladı. iltihab akmaya başladı evde... devamı