Çene cerrahisi uygulamaları sırasında çoğunlukla lokal anestezi, yani diş ve çevre dokuların uyuşturulduğu anestezi yöntemi kullanılır. Bazı özel durumlarda ise, genel anestezi yöntemine başvurmak gerekebilir.

Genel anestezi gerektiren durumlar genellikle birden fazla işlemin yapılacağı ve lokal anestezi ile bütün işlemlerin bitirilmesinin mümkün olmadığı durumlardır. Yanı sıra çenede bulunan büyük kist ve tümörler, dudak damak yarıkları gibi özel deformiteler ve hastanın koopere olamadığı mental retardasyon yani zeka geriliği gibi spesifik durumlarda genel anestezi tercih edilebilir.

Diş sorunu olan ve genel anestezi ya da lokal anestezi alması gereken hastaların hekimlerini sağlık durumları hakkında mutlaka bilgilendirmelidirler. Çünkü sistemik hastalıkları ya da lokal hastalıkları olan hastalarda farklı anestezi yöntemleri ve farklı anestezik ilaçlar kullanılır.

Genel anestezi, bir ameliyathane ortamında, genel anestezi şartlarında, diş hekiminin yanında mutlaka genel anestezi hekiminin bulunduğu ve işlemi gerçekleştirdiği bir yöntemdir.

Dt. Bedri ÖZARSLAN

mrhaba çenemde kistten dolayı kayıp yaşıyrm çenem eski haline gelirmi tedavi ile?yardımcı olun ne olur... devamı