Hemen Randevu Oluşturun

  • Randevu almak ücretsizdir.
  • Ücret bilgisi için doktorla iletişime geçin

Güvenlik kodu
4,0

0 değerlendirme
5 yıldız
4 yıldız
3 yıldız
2 yıldız
1 yıldız

Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN Kimdir?

Endokrin

Öğrenim Durumu:

Derece

Bölüm/Program

Üniversite

Yıl

Y. Lisans

Tıp Fakültesi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

1989

Tıpta Uzmanlık

GATA İç Hastalıkları A.B.D.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi

1999

Tıpta Yandal Uzmanlık

GATA H.paşa Eğt. Hst. Endokrinoloji ve Metabolizma Servisi

Gülhane Askeri Tıp Akademisi

2006

Yüksek Lisans Tez Başlığı (özeti ekte) ve Tez Danışman(lar)ı  :

Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte)  ve  Danışman(lar)ı :

Tıpta Uzmanlık Tez Başlığı (özeti ekte) ve Tez Danışmanı : Klinefelter Sendromunda Testosteron Replasman Tedavisinin Plazma Melatonin Düzeylerine Etkisi, Doç.Dr.Metin Özata

Tıpta Yandal Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte)  ve  Danışmanı : Obez Erkeklerde Ekzoftalmi Ve Plazma Adipokin Düzeyleriyle İlişkisi, Prof.Dr.Metin Özata.

Görevler:

Görev Unvanı

          Görev Yeri

Yıl

Tıpta Uzm.Öğrc.

GATA Askeri Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları A.B.D.

1995-1999

Ar.Gör. (fellow)

UCLA David Geffen School of Medicine, Neuropsychiatric Institute, Los Angeles, CA/ABD

2000-2002

Tıpta Yandal Uzm.Öğrc.

GATA H.paşa Eğt.Hst.Endokrinoloji ve Metabolizma Srv.

2003-2006

Yrd.Doç.

GATA H.paşa Eğt. Hst. Endokrinoloji ve Metabolizma Servisi

2007-2011

Doçent

GATA H.paşa Eğt. Hst. Endokrinoloji ve Metabolizma Servisi

2011-2012

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri  :

Yönetilen Doktora Tezleri/Sanatta Yeterlik Çalışmaları :

Projelerde Yaptığı Görevler :

1. Glukokortikoid Reseptör Gen Polimorfizmi ve Metabolik Sendrom Arasındaki İlişkinin Araştırılması, TÜBİTAK Kariyer Programı Projesi, 104S272 (SBAG-K-60), Proje Yöneticisi, 2004.

 

2. Hipotalamus-Hipofiz-Gonad Ekseninin Fonksiyonel Bozukluklarında Genetik Nedenlerin Araştırılması, TÜBİTAK Kariyer Programı Projesi, 104S289 (SBAG-K-77), Yardımcı Araştırıcı, 2004.

 

3. Asit Fosfataz (ACP1) Gen Polimorfizmi ile Metabolik Sendrom Arasındaki İlişkinin Araştırılması, Türkiye Diyabet Vakfı Diabetes Mellitus Bilimsel Proje Destek Programı, Proje Yöneticisi, 2005.

 

4. Gestasyonel Diyabetes Mellitus’ta Glukokinaz (GCK) Gen Mutasyonunun (Mody 2) Taranması, Türkiye Diyabet Vakfı Diabetes Mellitus Bilimsel Proje Destek Programı, Yardımcı Araştırıcı, 2008.

İdari Görevler :

1. Endokrinoloji ve Metabolizma Servis Şefi Yrd. GATA H.paşa Eğt.Hst., 2007-

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler :

1. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, 2003-

 

2. İstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü-Metabolizma ve Diabet Araştırma ve Uygulama Birimi (MEDAB) Bilim Kurulu Üyeliği, 2006-

 

3. European Association for the Study of Diabetes (EASD), 2009-

Ödüller :

1. Türkiye Diyabet Vakfı, Diabetes Mellitus Bilimsel Proje Destek Programı, birincilik ödülü, 2005.

 

2. 29. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi, üçüncülük ödülü, poster bildirisi, 2006.

3. 30. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi, birincilik ödülü, poster bildirisi, 2007.

4. Türkiye Diyabet Vakfı, Diabetes Mellitus Bilimsel Proje Destek Programı, birincilik ödülü, 2008

5. 48. Ulusal Diyabet Kongresi, En İyi Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü, 2012

Son iki yılda verdiği lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler (Açılmışsa,yaz döneminde verilen dersler de tabloya ilave edilecektir):

Akademik Yıl

Dönem

Dersin Adı

Haftalık Saati

Öğrenci Sayısı

Teorik

Uygulama

2007-2008

Güz

Hipotiroidizm

1

 

18

İlkbahar

Tirotoksikoz

1

 

18

2008-2009

Güz

Endokrin Hipertansiyonlar

1

 

18

İlkbahar

Addison Hastalığı

1

 

18

2009-2010

Güz

Hipertiroidizm

1

 

18

İlkbahar

Gestasyonel Diyabetes Mellitus

1

 

18

2010-2011

Güz

Nodüler Guatr

 

 

 

İlkbahar

Gestasyonel Diyabetes Mellitus Tedavi Algoritması

 

 

 


Hastane / Klinik

Kurum Adı

İstanbul Cerrahi Hastanesi - Özel Hastane

Adres

Ferah Sokak No:22 P.K.:34365 Nişantaşı İSTANBUL

Telefon

0212 296 94 50

Web

www.istanbulcerrahi.com/tr


Harita


Sorular

Erkek
ka**** in**** –

slm hoca ben iki buçuk yıl oldu seker hastasıyım diyabet 2 teşisi konuldu ama doktor yaşım genc oldugundan insilün tedavisi başladı ilk günden beri şekerim genelde 500-400 arası oluyor kiloluyum kilo veremiyorum ilk bu hastalaga düştügümde zaten yaklaşık bir ay için 10 kilo aldım günde yaklaşık üç ögün toplam 40 mm gram insilin kulanıyorum sizin bana bir tafsiyeniz varmı hocam kolay gelsin...

Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN
Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN -

Doktorunuz en iyisini yapmıştır muhtemelen sizin için. Şeker çok yüksek. İnsülin yapılınca kilo da aldığınıza göre daha başka tedavi yöntemleri üzerinde de düşünmek lazım. Acaba Byetta size uygun olurmuymuş doktorunuzu sorun.

Erkek
ka**** in**** –

merhaba hocam 25 yaşındayım yaklaşık 5 senedir hipofiz tümörü tedavisini görüyorum fakat baş ağrılarım dinmiyor prolaktinim 101.01 ilaç kullanmama rağmen cok fazla sonuc alamıyorum şikayetim baş ağrısı.yüzümde uyuşma ve unutkanlık olması. bana yardımcı olursanız çok memnun olurum ne yapmam gerekiyor kulandığım ilaç ise dokstinexs saygılar hocam.

Erkek
ka**** in**** –

merhaba hocam tiroidim ağır çalışıyor halsizliğim devam ediyor nedendir

Soru Sor

Doktora soru sormak için lütfen üye ol yada giriş yap
Güvenlik kodu
  • Ad soyad bilgileriniz sadece ilgili doktor ile paylaşılmaktadır.
  • Bilgileriniz kesinlikle 3. kişilerle paylaşılmamaktadır.
  • Sorunuz bu web sayfasında yayınlanacak.
  • Lütfen herhangi bir kişisel bilgi iletmeyiniz.
  • İnternet, bir doktorun sağladığı tıbbi bakımın yerine geçemez.
  • Soru cevaplandığında size email üzerinden haber vermek içindir.

Soruyu gönder

Erkek
ka**** in**** –

slm hoca ben iki buçuk yıl oldu seker hastasıyım diyabet 2 teşisi konuldu ama doktor yaşım genc oldugundan insilün tedavisi başladı ilk günden beri şekerim genelde 500-400 arası oluyor kiloluyum kilo veremiyorum ilk bu hastalaga düştügümde zaten yaklaşık bir ay için 10 kilo aldım günde yaklaşık üç ögün toplam 40 mm gram insilin kulanıyorum sizin bana bir tafsiyeniz varmı hocam kolay gelsin...

Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN

Doktorunuz en iyisini yapmıştır muhtemelen sizin için. Şeker çok yüksek. İnsülin yapılınca kilo da aldığınıza göre daha başka tedavi yöntemleri üzerinde de düşünmek lazım. Acaba Byetta size uygun olurmuymuş doktorunuzu sorun.

Kadın
rü**** se**** –

merhaba, düzenli yaptırdığım hormon tahlillerim var.Daha önce değerlerim sürekli değiştiği için belirli aralıklarla yaptırıyorum.Doktor ilaca gerek duymadığı için kullanmadım.En son yaptırdığım tahlil sonucum(şubat 2016): kortizol(sabah) 23,17 ug/dL(referans aralığı: 6,24-18,00) 639,26 nmol/L(referans aralığı: 177,16-496,62) SHBG: 118,00 nmol/L(yaşa göre referans aralığımı düşünürsek -25 yaş/kadın- 30-135'e denk geliyor sanırım) DHEA-S: 307,00ug/dL (referans aralığı:98,8-340).Bu en son yeni yaptırdığım tahlilim. daha önceki tahlilim(Ekim 2015)(sabah) DHEA-S : 277 ug/dL(referans aralığı: 98,8-340 ug/dL) SHBG: 136 nmol/L (referans aralığı: 24,6-122 nmol/L) Kortizol: 20,16 ug/dL (referans aralığı: 6,24-18,0 ug/dL) strese bağlı olabileceğini söylemişti doktor.Şuan uzun zamandır adet görmediğim için(polikistik over) tarlusal kullanmaya başlıyorum.Ancak hem hormonlarımın normal olmayışı hem de fibrokistlerim olduğundan dolayı herhangi başka hormon almıyorum(östrojen vs..).Bu değerlerim için tekrar bir doktora gözükmem gerekiyor mu? ilaçlık bir durumum var mı; yoksa yine düzenli kontrol amaçlı tahlilleri yaptırmaya devam mı edeyim belirli aralıklarla?(eğer yaptıracaksam da ne kadar süre ile yaptırmalıyım?)Cevaplayabilirseniz çok sevinirim,ayrıca çok teşekkür ederim şimdiden.İyi günler dilerim.

Kadın
Ze**** do**** –

Hocam ben kan testi yaptim ve testesteron yuksek cikti bunun icin ne yapmaliyim?

Kadın
be**** su**** –

Merhaba ben 2 senedir yüksek prolaktin yaşıyorun ilac kullandım birakdkdan sonra surekli yukseliyo dokstinex kullandm haftada 2 defa aliyodum daha sonra tahlil oldum bi ay sonra ilac bitiminden yine yuksldi daha sonra tekrar bu ialci verdi iki ay once bitti iki kutu bitirdim gecen ay adetin 3. Günü ölçtürdüm ve 36 cikdi daha sonra 15 20 gün sonra baska hastanede araştırma hastanesinde ölcdürdüm 41 olmuş ilac kullanmadan oncede 78 di mr a girdim ve 5.5 adenom hipofizde saptandı mr cekileli 9 10 ay önceydi büyümüş olma ihtimali nedir ve bana verilen tahlilde kortizol tahlili 0,2 cikdi tahlilden onceki gün iki hap verdi o şekil yapıldı henüz sonuclar i gostermedim sonuclar ankaraya gidicek ona göre tedavi uygulanacak dendi bas ağrım var doktoruma demedim hipofizdeki kitleden olma ihtimali nedir yardm ederseniz sevinirim ilac tedavisine yanıt vermiyo 2 yildir ilac birakildigi an yukseliyo nedeni nedir bunu merak ediyorum cevabinizi bekliyorum teşekkürler...

Kadın
Az**** Gü**** –

Yaş:20 Boy:1.82 Kilo:82 İyi günler benim bacaklarda,koltuk altlarında,yüzde ve vücudun diğer yönlerinde aşırı kıllanma var.Ve bu kıllar saç gibi durmadan uzuyorlar ve siyah koyu renkteler.Kan sonuçları normal çıkıyor.17*OH Pregestreron yüksek çıkmış sadece.Böbrek üstü bezlerinde sorun olabilir dedi doktur ve MR’a gönderdi.MR sonucunda ‘’Sağda daha belirgin olmak üzere her iki sürrenal gland gövde kesimi ve kuruşları kalın olarak izlenmektedir.Bulgular öncelikle hiperplazi lehine değerlendirilmiştir.’’ yazıyor.Kılların uzaması ile ilgili sorun ne olabilir ve ne yapmam gerekiyor ? Teşekkürler

Kadın
tu**** ka**** –

Hocam merhaba ben medipolden hastanizim.ayrilmissiniz.size nasil ulasirim

Kadın
Eb**** AL**** –

Merhaba sinan bey; Öncelikle sadece takip de olmak için kontrol yaptırmaya çalıştığımı belirtmek isterim. 2010 yılında annem sağ ve solda bulunan nodüller nedeniyle troidektomi ameliyatı oldu. Şu an levatiron kullanmakda. Arada troid testi yaptırıyorum son testin sonucunu sizinlede paylaşmak istedim sizde değerlendirirseniz sevinirim. T3:2,54 T4:0,95 TSH :0,56 İYİ ÇALIŞMALAR

Kadın
fa**** öz**** –

Merhaba hocam benim 1 yaşında bebeğim var önceden prolaktin hastasıyım yakın zamanda hormonlarıma açıkcası baktırmadım yalnız bende şöyle bir sorun var emziriyorum spiral taktırdım çok kanamam olduğu için çıkarttırdım cerazette diye bi hap verdi doktorum bebek olmadan öncede böyle sorunum vardı yani kıllanma ve adet düzensizliği 2 haftada bir adet oluyorum ve aşırı kıllanma oldu bende bunun için ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilirmisiniz

Kadın
Me**** Sn**** –

My daughter suffers from hypothyroidizm and recently she received lactaction, she has 2 children and is 35 years old.We are from Macedonia and we would like to check weather you can help.She did tests for hormons and results are good especially prolaktine hormone has a normal values.But she still has milk in her breasts and suffers from heart beating, feels tired and exhausted.Her gynecology doctor proposed MRI of hyphophizis. What other tests do you propose to make here before we come to see you.I watched your youtube video and see you are a fantastic doctor.Looking forward to hear from you very very soon.With my respect,Mrs.Menovska

Kadın
kü**** ku**** –

merhaba hocam 25 yaşındayım yaklaşık 5 senedir hipofiz tümörü tedavisini görüyorum fakat baş ağrılarım dinmiyor prolaktinim 101.01 ilaç kullanmama rağmen cok fazla sonuc alamıyorum şikayetim baş ağrısı.yüzümde uyuşma ve unutkanlık olması. bana yardımcı olursanız çok memnun olurum ne yapmam gerekiyor kulandığım ilaç ise dokstinexs saygılar hocam.

Kadın
pı**** çe**** –

merhaba hocam tiroidim ağır çalışıyor halsizliğim devam ediyor nedendir

Erkek
MU**** BA**** –

HOCAM SAYGILARGECMIS BAYRAMINIZ KUTLU OLSUNAMCAMA DIYABET ICIN GITTIGI2 DOKTORDAN BIRI NOVONORM 1MG VE GLUKOFEN 1000LIK 2*1 VERDI DIGERI SADECE JANOMETONERDI BU 2 ILACIN BIRBIRINDEN FARKI VARMI JANOMEDI DAHILIYECILER YAZAMAZMI HBAC1 5 LDL 146 HDL 37 TKOL 220 TRIG 210 AYRICA ATOR ONERILDI KOLESTEROL HAPI SARTMI KULLANMAK ISTEMIYOR BU TAHLILERE GORE ONERINIZ ICIN TESEKKURLER YASI 54 SPASTIK KOLON ICIN DEBRIDAT FORTE 2*1 ALIYORBASKA PRATIK ONERINIZ YOKMU ISHAL ZAMANI LOPERMIT HAP ALIYOR ZARARI VARMI


4,0

0 değerlendirme
5 yıldız
4 yıldız
3 yıldız
2 yıldız
1 yıldız

Doç. Dr. Sinan ÇAĞLAYAN hakkında görüş bildirin

Güvenlik kodu

Formu gönder