Belirtileri

Meme kanseri belirtileri kitle oluşumundan şişliklere ve deride oluşan değişikliklere kadar çok geniş bir alanda farklılıklar gösterir, hatta birçok meme kanseri vakasında gözle görülür bir belirti yoktur. Meme kanserine benzeyen bazı belirtiler enfeksiyon ya da kist gibi kanser olmayan durumlardan kaynaklanabilir.

Kendi kendine meme muayenesini aylık düzenli sağlık bakımınızın bir parçası haline getirmeli ve eğer bir farklılık görürseniz doktorunuza başvurmalısınız. Eğer 40 yaşın üzerinde ya da hastalık için yüksek risk grubundaysanız, aynı zamanda yıllık mamogram (meme röntgeni) çektirmeniz ve muayene olmanız gerekir. Meme kanserinin teşhisi ne kadar erken yapılırsa onu yenme şansınız o kadar yüksek olur.

Doğru teşhis süreci haftalar alabilir ve farklı birçok test içerebilir. Sonuçları beklemek bir ömür gibi gelebilir. Belirsizlik berbattır. Fakat bir kez kendi “büyük resim”inizi gördüğünüzde daha iyi kararlar alabileceksiniz. Doktorunuzla birlikte sadece size özel bir tedavi planlayabilirsiniz.

Testleri

Görüntüleme ve Testler

Görüntüleme, teşhis ve takip için, mamogram, ultrason, MRI (Manyetik Rezonans Görüntüleme), bilgisayarlı tomografi, PET (Pozisyon Emisyon tomografisi) taraması, ve daha bir çok farklı test uygulanabilir.

Meme Kanseri Türleri

Faklı meme kanseri tipleri arasında, duktal karsinoma in situ (DCIS), invaziv duktal karsinom, invaziv lobüler kanser (ILC), inflamatuar meme kanseri, erkek meme kanseri, tekrarlayan meme kanseri, metastatik meme kanseri ve daha bir çoğu bulunur.

Tanı Ölçütleriniz

Tedavi planınızı etkileyebilecek kişisel özellikler arasında, tümörün boyutu, hangi safhada olduğu, lenf bezi durumu ve hormon reseptör durumu vardır.

Patoloji Raporunuz

Patoloji raporunuzun detaylı ve aşamalı bir açıklaması tedavi seçeneklerinizi etkileyebilir.

Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ

Merhabalar hocam, ben diyarbakirdan size yaziyorum, teyzem su an 38 yasinda ve meme kanseri teşhisi konuldu. Kanser 4. Evredeymis ve akciğer karaciğer... devamı