Wavefrontlasik

Wavefrontanalyzer-Aberometre adı verilen bir cihazla göze ışık demeti gönderilir ve hastanın retina tabakasında oluşan görüntünün analizi yapılarak kırma kusuru yanında gözdeki diğer sapmaları tespit edilir. Bunlar 3 boyutlu harita halinde lazer cihazına gönderilir. Bu harita parmak izi gibi herkeste farklıdır. Lazer cihazı yüklenen bilgi sayesinde kişiye ait göz yapısını tanır ve kişiye özel lazer ablasyon profili oluşturur.

Bu yöntem gece az görme ışık saçılma ve dağılmalarını azaltmakta ve de görme kalitesini artırmaktadır.

Topolaser Lasik

Daha önce lazer olup fiap veya lazer alanındaki problemlere bağlı olarak kötü gören, kornea tabakasında önceden geçirilmiş hastalık veya travmaya ait düzensizlik bulunan kişilerde tercih edilen bir tekniktir.

Q-Value Tedavisi

Topography Guided (T-CAT), wavefront optimized tedavilerinin yanında görme bozukluklarının tedavisi için kullanılan yeni boyutta bir teknolojidir. Kornea asferitesinin (düzgünlüğünün) kişiye göre ayarlanmasıdır.

Kornea asferitesi Q-Value olarak adlandırılmaktadır. Korneanın dik ve düz meridyenlerinin esneklik değerleri ile K değerleri allegro topolyzer cihazıyla ölçülür. Bu ölçümler kişiye göre planlanan asferite programı olarak lazer tedavisine aktarılır. Bu tedavi ile korneanın tüm yüzeyinde simetri sağlanmakta, ayrıca görme keskinliği mesopik (yarı karanlık) ve skotopik (karanlık) ortamlarda daha iyi olmaktadır.

Femtosecond Lazer

Lasik tedavisinde gelinen en son nokta!

Kızılötesi ışın kullanarak, excimer lazerden çok daha hızlı ve çok daha küçük spotları olan bir lazerdir.

Korneada üç boyutlu bilgisayar kontrolünde işlemler yapmak mümkündür.

Femto Lasik

Lasik tekniğinde flap oluşumunun mekanik keratomla değil femtosecond lazerle oluşturulmasıdır. Böylece istenilen büyüklük ve kalınlıkta flap kesmek mümkün olmakta ve ayrıca mikrokeratomlarla nadiren de olsa oluşabilecek problemleri ortadan kaldırmaktadır. Türkiye''de ilk olarak istanbul Cerrahi Hastanesi Göz Kliniği''nde başlayan bu uygulama en ileri teknolojide en güvenilir cerrahi yöntemdir.

Astigmatik Keratotami - Femto Keratotami

Normalde var olan veya herhangi bir göz cerrahisi sonrası gelişen (Lasik, Katarakt, Kornea Nakli gibi) astigmatı düzeltmek için femtosecond lazer ile kornea kenarlarına istenilen uzunluk ve derinlikte yay şeklinde kesiler yapılmaktadır. Gerek katarakt ameliyatlarında astigmatı olan kişilerin, gerekse ince korneaya sahip hipermetrop ve mixastigmatı olan kişilerin 2 dakika içerisinde bu yöntemle astigmatları düzeltilebilmektedir.

Korneal Halkalar- Femto Ring

Korneası ince olup excimer laser yapılmayan keratokonuslu gözlere yarım ay şeklinde korneal halkalar yerleştirilir. Bu tedavi uygun hastalarda kornea nakli öncesi uygulanan yöntemlerdendir.

Op. Dr. Sinan GÖKER

Hocam kolay gelsin sorum lazer ameliyatı sonrası kişinin göz numarası düşer mi veya sıfırlanırmı yani kişi daha iyi bir görüş açısına kavuşurmu teşekk... devamı